volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 17. 4. 2013

Rozhovor Jan Svoboda: Na finále jsme připraveni a těšíme se na diváckou podporu

Největší tíha odpovědnosti aktuálně leží na hlavním kouči českobudějovického Jihostroje Janu Svobodovi. Zastihl jsme ho zrovna u přípravy viderozboru hry Ostravy a na pár minut ho vytrhli ze soustředění.

Otázka zásadní. Jsou všichni zdravotně v pořádku a připraveni?

Všichni zdraví, v pořádku a natěšení na finále.

Na koho si musíme dát v ostravském dresu pozor?

Byl jsem na zápase v Liberci a náš statistik na zápase v Ostravě. Na základě toho vytvářím taktickou přípravu pro hráče. Dnes a zítra porada a videosezení s našimi hráči. V ostravském dresu si určitě musíme dát pozor na univerzála Michaloviče. To je slovenský reprezentant, který to řeže hlava nehlava. Ten v týmu soupeře vyčnívá. Ostrava jinak ale předvádí kompaktní týmový volejbal.

Mám pocit, že Michalovič se zjevil až teď, nebo se pletu?

Ne ne, Michalovič je výborný hráč. Akorát se potýkal se zdravotními problémy. Prvních deset kol základní části prakticky pouze zalejval. Teď je zdravý a ve formě.

Takže půjde o souboj Michalovič  versus  Novotný?

To v žádném případě. Půjde o souboj Jihostroje s Ostravou. V Příbrami vyčníval Patucha, v Ostravě vyčnívá Michalovič. My se na něj připravíme. Naše zásadní výhoda je, že můžeme naší sílu rozložit na více útočníků. Máme jich devět! A kromě útoků z kůlů dokážeme velice dobře útočit středem.

Takže nahrávači si můžou vybírat?

Přesně tak. Mají za úkol rozložit nahrávky na všechny útočníky. Při hře mají okolo sebe prakticky pět útočníků. Je na nich jakou variantu zvolí.

Dostane v prvním utkání přednost zkušenost nebo mládí?

Máme před sebou ještě dva dny tréninku. Nastoupí prostě ti, kteří mají aktuálně nejlepší formu a ti, kteří platí na hru Ostravy.

Takže sestavu na první utkání neprozradíte?

Neprozradím :-D,  ale naši fanoušci určitě uvidí více hráčů v akci. Naše výhoda je, že můžeme měnit rytmus hry v průběhu zápasu.

Chtěl byste něco vzkázat fanouškům?

Budeme potřebovat jejich podporu! Filozofie klubu je jasná. Chceme titul, chceme Champions League. Chceme poháry. Chceme aby se tu hrál nejlepší volejbal v České republice. To všechno děláme pro naše fanoušky. A bez jejich podpory to nejde!

Kluci v kabině byli strašně šťastní, že za nimi přijeli fanoušci do Příbrami a byli hodně slyšet. I díky jejich podpoře jsme ta utkání zvládli. Když víte, že máte za zády fanoušky, kteří vás podpoří v těch nejdůležitějších momentech. Ještě jednou díky!

Spoléháte na plný dům?

Já doufám, že bude vyprodáno a hala bude burácet a hnát nás za vítězstvím! Okolo haly už krouží i lidé, kteří na volejbal normálně nechodí a chtějí být u toho. My uděláme maximum pro to, abychom je uspokojili.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 17. 4. 2024

Jihostroj fantasticky zvládl první finále v Praze a vede 1:0

Rozhovor 17. 4. 2024

Zápas? V očích mám vždy oheň a z uší mi jde kouř, říká Okolić