volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 30. 6. 2013

Liga mistrů rozlosována, diváci se mohou těšit na hvězdy Rzeszowa

V pátek 28. června byl ve Vídni rozlosován další ročník volejbalové Ligy mistrů. Jihostroj byl nalosován do skupiny C, kde na českobudějovické hráče čekají týmy polského Rzeszowa, francouzské metropole Paříže a pro Jihočechy už velmi dobře známé černohorské Budvy.

Rozlosování vypadá na první pohled vcelku příznivě. Jihostroj mohl dopadnout hůře - například ve skupině E se potkali volejbalový giganti Macerata, Kazaň a Novosibirsk.

Skupině C by měl dominovat polský Rzeszow, který je vítězem vynikající polské PlusLigy. V tomto kontextu je třeba českým fanouškům připomenout, že polská soutěž patří spolu s ruskou a italskou k tomu nejlepšímu, co může Evropa nabídnout.

„Zápasy s Rzeszowem budou pro hráče i diváky obrovským zážitkem. Pokud v sobě fanoušci najdou sílu, tak bych jim doporučoval výjezd do Polska. Poláci jsou volejbalovým národem a v Rzeszowě se mohou konfrontovat s jedněmi z nejlepších fanoušků na světě. Rzeszow hraje svá utkání ve dvou halách. Předpokládám, že proti Jihostroji nastoupí v té ´menší´ hale, která pojme pět tisíc hlasitých fanoušků,“ uvedl pro klubový web Jakub Novotný.

Polský tým je nabitý hvězdami, které přesnými nahrávkami zásobuje český reprezentant Lukáš Ticháček. Detailnější rozbor všech soupeřů je v této chvíli předčasný. Většina soupeřů ze základní skupiny začala po postupu do nejprestižnější klubové soutěže razantně obměňovat kádry. Prim v této oblasti hraje Paříž, která byla v proměně kádru nejrazantnější.

Stručnou charakteristiku soupeřů přináší trenér Jan Svoboda.

Asseco Resovia Rzeszów

Jasný favorit naší skupiny, za který hraje mnoho polských reprezentantů a legionářů. Za připomenutí jistě stojí náš reprezentant Ticháček, Schops z Německa, Lotman ze Spojených států, Poláci Ignazcak, Nowakovski a další. Bez zajímavosti není ani názor polských novinářů: Rzeszow nebude mít kromě Paříže žádného velkého soupeře a měl by skupinu bez problémů vyhrát. V minulém ročníku Ligy mistrů vypadl Rzeszow ve čtvrtfinále s italským velkoklubem Maceratou.

Paris Volley

Klub s velkou volejbalovou historií. Je v ní zapsán jako vítěz Ligy mistrů, na kterém se velkou měrou podíleli čeští hráči Novák a Pakosta. V pařížském družstvu v loňském roce startovalo kromě Francouzů také mnoho cizinců. Kádr zřejmě silně obmění a posílí. Prvními posilami již jsou Trommel z Nizozemska, Hernan ze Španělska a především Srb Ivović - ten nás mimochodem prakticky ´rozstřílel´ vloni v Ankaře.

Budvanska Rivijera Budva

U nich bude hodně záležet na stavu klubového konta. Zda se oproti loňsku vylepší, nebo zůstane přibližně na stejné úrovni. Nám se s Budvou podařilo v domácím prostředí bodovat naplno a z jejich domácí palubovky jsme přivezli jeden bod za prohru 2:3.

Sečteno a podtrženo, českobudějovičtí diváci se mohou opět těšit na skvělé zápasy nejlepší klubové soutěže v Evropě. Jihostroj začne další sezonu v Lize mistrů v Budvě, následně doma přivítá Paříž.

„Byl bych radši, kdybychom začali v Rzeszowě, nebo v Paříži. To považuji za drobnou nevýhodu. Na Budvu bychom rádi narazili až v pokročilejší fázi základní skupiny. Ale takový je los a my se hned na začátku musíme poprat o nějaký bod v Černé Hoře,“ uzavřel pro klubový web trenér Jan Svoboda.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 16. 4. 2024

Středa od 20:15 – Praha vs. Jihostroj

Aktuální zpráva 12. 4. 2024

Finále je tu! Pojeďte s fanklubem na výjezd do Prahy