volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 29. 1. 2014

Na čtvrteční volejbalový Český pohár zadarmo

Hráči Jihostroje České Budějovice se ve čtvrtek pokusí vybojovat účast ve Final Four volejbalového Českého poháru. Rozehrané to zatím mají velmi dobře, v Brně vyhráli jasně 0:3. Finále poháru se navíc bude hrát v budějcké Sportovní hale, a tak pro jihočeský klub je postup jasným cílem.

Jihostroj po nepříliš dramatickém boji minulý týden rozdrtil Brno hladce na tři sety. Co k tomuto vítězství vedlo, se pokusil objasnit trenér Jan Svoboda.

„Nejprve bych chtěl kluky za předvedený výkon pochválit, protože to byla hra, kterou bych si já jako trenér představoval, že by měl náš tým pravidelně předvádět proti papírově slabším soupeřům. Kluci dodržovali taktické pokyny, skvěle plnili své úkoly a navíc neustále drželi soupeře pod tlakem.“

Brno, které v utkání nepřešlo přes dvacet bodů, si v průběhu setů zkoušelo i různé varianty v sestavě. „Domácí začali se základní čtyřkou a vždy, když bylo jasné, že už nás nedoženou, tak přišlo z jejich strany střídání na některém postu. Navíc si myslím, že pro Brno byl velmi důležitý pondělní zápas s Benátkami, který vysílala televize a který nakonec vyhrálo,“ dodal Jan Svoboda.

Pro jihočeský tým je postup mezi nejlepší pohárovou čtveřici velice důležitý, a tak tým nastoupí v nejlepší možné sestavě a bude hrát naprosto naplno. Zápasy Final Four, neboli finálové čtyřky, budou totiž v letošním roce k vidění na palubovce úřadujícího vicemistra. Postup do závěrečných bojů tedy Jihočeši považují za klíčový.

„Na sto procent chceme postoupit a uděláme proto vše, co bude možné. Nemohu říci, že očekáváme lehký zápas, protože Brno již nemůže nic ztratit, takže se nás bude snažit zaskočit. Pokud ale navážeme na předešlý výkon, jaký jsme předvedli v jejich hale, měli bychom uspět a postoupit do finále, které se bude hrát u nás doma,“ uvedl ještě trenér Jihostroje.

Aby přišlo na zápas co nejvíce diváků a vytvořila se tak kvalitní domácí atmosféra, rozhodlo se vedení klubu nevybírat vstupné. Hraje se ve čtvrtek v tradičním čase od 18 hodin. Jako vždy bude pro nejmenší k dispozici dětský koutek.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 25. 4. 2024

Jihostroj v pětisetové bitvě přetlačil Lvy a slaví po pěti letech mistrovský titul!

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze