volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 2. 4. 2014

Jihostroj startuje semifinálovou sérii se Zlínem

A je to tady! Již tento týden, a to ve čtvrtek a v pátek, se rozehraje v českobudějovické hale semifinále volejbalové Uniqa extraligy. Vicemistr z jihu Čech bude hostit Zlín, který ve čtvrtfinále vyřadil ČZU.

Na jihu Čech se schyluje k volejbalovému semifinále proti Zlínu. Jihostroj, který hladce vyřadil Benátky, se utká se sousedem ze základní tabulky. Již tento fakt napovídá, že série bude s největší pravděpodobností velmi vyrovnaná. Jihočeši strávili na kurtu sice o jeden zápas méně než Moravané, ale času na regeneraci měli oba týmy poměrně dost, takže se dá očekávat, že síly budou v tomto ohledu vyrovnané.

Zajímavé je také to, že obhájce loňského titulu Ostrava je již ze hry venku, jelikož ji v pondělním utkání vyřadila překvapivě Příbram v sedmém zápase, a to 0:3.

„Měl jsem to štěstí, že některá utkání této série jsem viděl a musím říci, že to byl vždy velký zážitek. Domácí fanoušci totiž jak ostravským hráčům, tak příbramským vytvořili bouřlivé domácí prostředí, které by mohlo klidně konkurovat loňskému finále extraligy. Oba dva týmy to nabudilo k maximálním výkonům, a tak se dá říci, že v této sérii byl k vidění špičkový volejbal. Kdyby se mne ale před posledním utkáním někdo zeptal na výsledek, určitě bych netipoval 0:3 pro Příbram v ostravské hale. V souvislosti s tímto bych  byl rád, kdyby si naši fanoušci našli cestu do Sportovní haly v hojnějším počtu a rád bych je tedy na semifinále pozval,” říká Jan Svoboda, trenér Jihostroje.

Čtvrteční a páteční semifinále, které by mělo v obecenstvu opět proběhnout v bílé barvě, by už ale mělo být nemalým lákadlem pro diváky. Dá se totiž očekávat vyrovnaná série, a to i z toho důvodu, že týmy si v letošní sezóně rozdělily body z utkání v poměru 3:3.

„Zlín na nás v semifinále nakonec vyšel a za sebe musím říci, že je to asi fér. Semifinále tak bude zápas mezi 2. a 3. týmem po základní části. Zlín měl v této sezóně velmi dobrý začátek a dokonce figuroval nějaký čas na prvním místě. Druhá část už z jeho pohledu tak vydařená nebyla, a tak je 3. místo asi zasloužené. Pro nás to znamená, že ze soupeře máme zdravý respekt, ale není důvod se nějak přehnaně Zlína bát. Tým soupeře disponuje kvalitním kádrem - zejména na smeči a na bloku. Na nahrávce hraje jeden z bratří Bartošů a sice Pavel, který letos určitě udělal obrovský pokrok. Jediná nestandardní věc v týmu je funkce univerzála, který neplatí jako nejvíce bodující hráč a občas pomáhá i s přihrávkou,“ ohodotil tým soupeře Jan Svoboda.

Čtvrteční utkání začíná v 18:00, ale páteční zápas byl posunut o trochu dříve - na 17:45. Marketing Jihostroje připravil na semifinále soutěž pro diváky, kteří pokud budou mít štěstí, mohu vyhrát vstupenky na utkání Světové ligy, které se uskuteční v Českých Budějovicích v Budvar aréně. Pro nejmenší diváky bude jako vždy k dispozici dětský koutek a jako oficiální barva pro play off zůstává i na semifinále barva bílá.


Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 25. 4. 2024

Jihostroj v pětisetové bitvě přetlačil Lvy a slaví po pěti letech mistrovský titul!

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze