volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 2. 4. 2014

Radek Mach zve všechny fanoušky na semifinále se Zlínem

Blokaře Jihostroje České Budějovice jsme zastihli v plné přípravě na nadcházející semifinále, které vypukne v českobudějovické hale už zítra. Našel si na nás ale pár minut a poskytl nám rozhovor o tom, jak vidí soupeře ze Zlína a jaká je nálada v týmu.

Můžeš mi prosím zhodnotit předcházející sérii s Benátkami jako celek? V čem jste podle tebe byli výrazně lepší než soupeř?

„Hodnotit sérii jako celek je obtížné. První dvě utkání doma byla jasně v naší režii. Vedli jsme hned od začátku a svůj náskok jsme si drželi po celou dobu zápasu. Soupeře jsme přehrávali v mnoha herních činnostech. Myslím, že jsme byli lepší především v útoku a na podání. Zatímco ve druhém dvojzápase na palubovce Benátek se situace poněkud změnila. Soupeři určitě pomohlo domácí prostředí a zlepšil se v řadě činnostech. Především na servisu a přestal chybovat. Proto byly poslední zápasy z naší strany poněkud vydřené, ale zato zasloužené.”

Jak jsi spokojený se Zlínem jako soupeřem do semifinále?

„Musím se přiznat, že jsem fandil spíše zmiňovanému Zlínu, protože soupeři z druhé čtvrtfinálové dvojice jsou naši staří známí, s kterými nemáme za uplynulá období příliš lichotivou bilanci. Ať se podíváme na loňské finále, nebo na poslední střetnutí v poháru, musím říct, že jsem se soupeřem ze Zlína spokojený.”

Jaká je vlastně vaše letošní bilance proti Zlínu?

„Naše letošní bilance se Zlínem je nerozhodně. V první polovině základní části jsme na půdě soupeře hladce prohráli 3:0, i když ve třetím setu jsme měli několik setbalů. Doma jsme pak v odvetě vyhráli 3:1.”

Koho jiného kromě Zlína by sis do semifinále přál a proč?

„Do semifinále bych si jiného soupeře nepřál. Ale uvidíme, jak se nám povede!“

Překvapila tě vyrovnaná série Ostravy a Příbrami?

„Vyrovnaná série Ostravy s Příbramí pro mě nebyla překvapením. Jen jsem nečekal, že se bude hrát dokonce 7. zápas. Příbrami samozřejmě vítězství přeji. Hrají tam moji bývalí spoluhráči. Doufám, že Liberec potrápí a možná nás poctí i překvapením sezóny.”

Jaká je nálada v týmu? Jste všichni zdravotně v pořádku?

„Nálada v týmu je nyní taková čekající. Měli jsme teď týden bez zápasu a už se těšíme až to vypukne. Doufám, že si do sportovní haly najde cestu spoustu skvělých fanoušků a podpoří nás při cestě do finále. Nemyslím si, že to bude jednoduchá cesta, ale o to víc budeme naše fanoušky potřebovat. V týmu jsme všichni zdravotně v pořádku, tak doufejme, že dokráčíme až tam,  kde nás naši sponzoři a fanoušci chtějí vidět.”


Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále