volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 10. 4. 2014

Jihostroj může v pátek postoupit do finálových bojů

Po těsné úterní výhře 3:2 na sety ve Zlíně mají volejbalisté českobudějovického Jihostroje pomyslný mečbol na postup do finále. Tento týden v pátek od 19 hodin se pokusí počtvrté porazit Fatru a připojit se tak k Dukle Liberec, které se již finálová brána otevřela.

To, co se podařilo hráčům Liberce již v úterý, a sice porazit i při čtvrtém duelu Příbram, by volejbalisté z jihu Čech chtěli dokázat tento pátek. Po pondělní porážce na palubovce Zlína se jim podařilo v úterním utkání domácí zaskočit a otočit pro ně nepříznivý průběh ve svůj prospěch. Po vydřené výhře 3:2 nyní Jihočeši vedou sérii 3:1 na zápasy a mají tak v pátečním utkání pomyslný mečbol.

I když Budějovickým stačí vyhrát v uvozovkách již jen jeden zápas, je jasné, že udělat tento poslední krok nebude vůbec lehké. Všechna dosavadní utkání totiž měla velmi dramatický průběh a mnohokrát o vítězi rozhodovala jedna chyba.

Stejný průběh zápasu očekává i manažer klubu Stanislav Pochop. „Očekávám velmi vyrovnaný zápas se šťastným koncem pro nás. Rádi bychom toto semifinále rozhodli již v pátek v domácím prostředí. Série je velice vyrovnaná a těžká, a tak by bylo velmi dobré mít na regeneraci co nejvíce času před možným finále. Teď ale musíme nejprve udělat ten nejdůležitější krok a porazit Zlín. Zveme tedy každého fanouška, aby přišel osobně pomoci hráčům do haly. Jejich přímá podpora je vždy velkým hnacím motorem pro naše hráče,“ zve na páteční mač Pochop.

Jako v celém dosavadním průběhu play off, i v pátek by měli fanoušci přijít na utkání v bílém oblečení. „Doufám, že co nejvíce fanoušků přijde v bílém a poženou Jihostroj do finále,” dodává za marketing klubu Libor Matoušek.

V průběhu zápasu si budou moci diváci zasoutěžit o lístky na Světovou ligu volejbalu, která se bude hrát 5. a 6. června v Budvar Aréně. Při pátečním semifinále stačí chytit malý míček, který bude o přestávce vhozen do publika a přijít na palubovku soutěžit.

Utkání začíná v pátek 11. dubna netradičně v 19 hodin.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále