volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 30. 6. 2014

Vedení Jihostroje se z Vídně vrátilo potěšeno

V pátek večer se při galavečeru volejbalové Ligy mistrů ve Vídni rozlosovaly základní skupiny nového ročníku této prestižní soutěže. Zástupci Jihostroje mohli z akce odcházet velmi spokojeni. Nejenže jim štěstí přihrálo poměrně příznivou skupinu, ale také obdrželi šek na 7 500 eur za nejlepšího organizátora v loňském ročníku. Do klubové kasy tak míří zajímavý příspěvek, který v přepočtu vychází na více než 200 tisíc korun.

Pro Jihočechy bude účast v nadcházející sezóně soutěže s oficiálním názvem CEV DenizBank Volleyball Champions League už čtvrtou v řadě. Poté, co při poslední účasti nezískal Jihostroj ani bod, se na novou základní skupinu dívá klub s větší nadějí. Los jim přiřknul polského mistra PGE Skra Bełchatów, který bude největším favoritem skupiny, dále belgického vicemistra Precura Antverpy a rakouského mistra Hypo Tirol Innsbruck.

„My jsme se skupinou spokojeni. Myslíme si, že jde o atraktivní soupeře. Přijede polský mistr z Bełchatówa, který patří k evropské špičce. Antverpy a Innsbruck jsou týmy, se kterými se dá hrát a jsou na podobné úrovni jako Jihostroj. S nimi budeme bojovat o možnost postupu. Bude to velmi náročné,“ předpovídá manažer klubu Stanislav Pochop.

Budějovický klub si navíc na svém kontě polepšil o zajímavou částku, kterou od vedení soutěže obdržel za nejlepšího organizátora Ligy mistrů loňské sezóny. „Překvapilo mě to, protože jsem vůbec nevěděl, že se taková cena uděluje. Přijde mi, že když se Liga mistrů organizuje podle jednotných pravidel, tak by ji všechny kluby měly organizovat stejně. Samozřejmě se to někomu povede lépe, někomu hůře. Já to ocenění ale neberu za minulý rok, ačkoliv to tak je. Beru to jako ocenění za dlouhodobou práci klubu při organizaci Ligy mistrů,“ komentoval Pochop obdrženou cenu.

Vedení už však ví, jak s částkou 7 500 eur naloží. Příjemná finanční injekce pomůže při dalším fungování Jihostroje v této soutěži. „Peníze půjdou zpátky na úhradu nákladů v Lize mistrů, protože jde o finančně velmi drahou soutěž. Ta částka nám pomůže s pokrýváním celkových nákladů. Zdaleka je sice nepokryje, ale jde o sumu, kterou jsme nečekali. Pomůže nám s úhradou cestovného, ubytování, rozhodčích a i vstupního poplatku do Ligy mistrů,“ má jasno manažer českého mistra. 

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále