volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 9. 12. 2014

Karlovarsko se v rámci poháru poprvé ukáže na jihu Čech

V rychlém sledu pokračuje plán zápasů volejbalistů Jihostroje před vánočními svátky. Po pondělní extraligové dohrávce proti Zlínu čeká hráče další nepříjemný soupeř, VK ČEZ Karlovarsko, který drží stříbrnou příčku. Svůj druhý vzájemný duel v této sezóně ale týmy odehrají v rámci Českého poháru.

Nováček UNIQA extraligy předčil v probíhajícím ročníku veškerá očekávání. Podle složení kádru sice všem bylo jasné, že bude patřit k černým koním soutěže, přesto se však všichni pozastavují nad tím, jak rychle se mužstvo sehrálo. Družina Petra Broma nahání vicemistra z Liberce a odskočila třetím Českým Budějovicím. Sestavu navíc doplnil na hostování z Belchatowa bulharský nahrávač Čono Penčev.

Svou formu potvrdili Karlovarští uplynulou sobotu, kdy před domácím publikem přivítali ČZU Praha. Hosté se se soupeřem dokázali držet pouze na začátcích setů, na nic víc se totiž nezmohli, vždy získali pouhých patnáct bodů a prohráli ve třech sadách. „Utkání se nám podařilo po všech stránkách. Soupeře jsme dobře tlačili servisem. Dopadlo pro nás nad očekávání hladce,“ těšilo kouče domácích.

Také Jihostroji se povedlo bodovat, nicméně své vítězství doslova utrpěl. O nějakém pohledném střetnutí, které trvalo takřka dvě hodiny, mluvit zdaleka nelze. Semifináloví soupeři z poslední sezóny chybovali snad ve všech aspektech hry. K výhře tak měly oba celky stejně daleko. Pevnější nervy prokázali v závěrečném tie-breaku Jihočeši a po pěti setech odcházeli spokojenější.

„V zápase byla hromada chyb. Bylo to vyrovnané ve všem, nikdo výrazně lépe neútočil, nikdo výrazně nehrál bodové míče. Myslím si, že jsme lépe bránili vpředu na síti, asi jsme měli lépe přihráno, což by mohlo souviset s obranou. To byl možná jediný rozdíl,“ přemítal trenér Budějovických Jan Svoboda. Krom nejistého výkonu ho může mrzet i fakt, že už do konce letošního roku nemůže počítat s Michalem Kriškem, který nadále laboruje s obnoveným zraněním.

Úvodní bitva o postup do Final Four Českého poháru je na programu od čtvrtečních 18 hodin ve Sportovní hale, její odveta pak 15. ledna 2015 v Karlových Varech.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 12. 4. 2024

Finále je tu! Pojeďte s fanklubem na výjezd do Prahy

Aktuální zpráva 12. 4. 2024

Repríza finále proti Lvům! Vstupenky na boj o titul v prodeji