volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 10. 12. 2014

Chtěl bych poprosit fanoušky o trpělivost, říká Filip Habr

Nepříliš optimální výkony volejbalistů Jihostroje donutily kapitána a reprezentačního nahrávače Filipa Habra adresovat směrem k českobudějovickým fanouškům omluvu. Jeho pohled na aktuální situaci týmu přinášíme v nezměněné podobě.

V duelu proti Zlínu jsem převzal cenu pro nejlepšího hráče utkání, ale velkou radost z ní zrovna nemám. Spíš jsem se i styděl pro ni jít. Na nahrávce to byla samá nepřesnost. Bohužel se teď trápíme úplně všichni.

Já bych teď chtěl naše fanoušky poprosit hlavně o trpělivost. Všichni jsme si vědomi toho, že naše hra nevypadá vůbec dobře. Máme za sebou těžké období plné zranění a nemocí. Tohle se projevuje i na kvalitě trénování. Když k tomu připočteme neustálé cestování na Ligu mistrů, tak na něj není ani moc času.

Přitom předváděná hra je především obrazem trénování. Ta souhra, důvěra mezi smečaři a nahrávači, jež tu byla v loňském play-off, je najednou pryč. S novými hráči na hřišti jsem začal spoustu herních situací řešit možná až nesmyslně a z toho plynou chyby a nepřesnosti. Vinou zranění Michyho (Petr Michálek, pozn. autora) zmizela pohoda i na přihrávce. Kluci se pomalu vrací po zranění a my musíme najít znovu tu důvěru, kterou jsme mezi sebou vzájemně měli. A to samozřejmě nepřichází hned.

Do Vánoc nás čekají ještě tři utkání, mezi kterými už toho moc nenatrénujeme. Proto si myslím, že se nějakým chybám a nepřesnostem nevyvarujeme. Musíme si hlavně pomoci bojovností a zápasy vydřít. Víc než kdy jindy.

K tomu moc potřebujeme i všechny naše fanoušky, které bych chtěl poprosit, aby nám naše současné výkony prominuli a přišli nás podpořit. Přes svátky je od zápasů delší odpočinek a pro nás konečně delší doba na pořádný trénink. Věřím, že po Novém roce půjdou naše výkony zase nahoru a my konečně začneme hrát volejbal, jenž se bude divákům líbit.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále