volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 10. 12. 2014

Jihostroj draží dresy mistrů pro hendikepované plavce

Zajímavou příležitost mají v právě probíhající sezóně příznivci českého volejbalového mistra. Jihostroj totiž ve spolupráci s občanským sdružením Kontakt bB připravil dražbu hraných dresů posledního ročníku, který byl pro České Budějovice tak úspěšný!

Pro fanoušky to znamená mít doma velmi cenný suvenýr. V šatníku se proto mohou objevit třeba někteří čeští reprezentanti, například Michálek, Kriško nebo Mach. Samozřejmě pouze v podobě jmenovky na dresu.

„Nápad s dražbou vznikl na závěrečném play-off české nejvyšší florbalové soutěže vozíčkářů. Tehdy za mnou přišel Ivan Nestával, bývalý volejbalista Jihostroje, který to pomáhal organizovat, s nápadem uspořádat dobročinnou aukci pro plavce občanského sdružení Kontakt bB. Já jsem s tím okamžitě souhlasil,“ říká Stanislav Pochop, manažer VK Jihostroj České Budějovice.

„Chceme spolupracovat a zároveň motivovat hendikepované příkladem zdravých sportovců. A naopak chceme zdravým závodníkům ukázat, že mohou sportovat i zdravotně hendikepovaní. Myslím si, že výkony lidí se zdravotním postižením některé zdravé sportovce ještě více vyburcují,“ přidává Ivan Nestával.

Občanské sdružení Kontakt bB České Budějovice se věnuje volnočasovým aktivitám, rehabilitacím a sportu bez bariér. Jde o dceřinou organizaci Kontaktu bB, která má své plavecké akademie i v Praze, v Brně a v Karlových Varech. Na jihu Čech je několik talentů, mezi které se řadí třeba i statistik volejbalistů Jihostroje Adam Šimonek. Vychovávání těchto nadějí proto není lacinou záležitostí.. „Získané peníze bychom rádi využili na pronájem plaveckých bazénů a na startovné pro naše závodníky,“ doplňuje Nestával.

Celá dražba už běží a potrvá do příští soboty, tedy 20. prosince. Ten zájemce, jenž pošle nejvyšší závaznou nabídku prostřednictvím formuláře, se stane novým majitelem mistrovského dresu. Pouze však za předpokladu, že ho nikdo z konkurentů nezvládne přeplatit. „Doufáme, že aukce přinese hodně peněz. Je to naše první dražba dresů a věříme, že lidé takovou dobrou věc podpoří. Když budeme znovu osloveni, rádi podpoříme hendikepované sportovce,“ uzavírá Pochop. Šek na získanou částku by měl být předán na posledním domácím ligovém utkání proti Odoleně Vodě.

Aukce dresů VK Jihostroj České Budějovice -zde


Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále