volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 24. 12. 2014

Dražba dresů vynesla přes třináct tisíc korun!

Před posledním ligovým utkáním letošního roku s Odolenou Vodou skončila aukce mistrovských dresů hráčů VK Jihostroj České Budějovice, jejíž výtěžek byl věnován občanskému sdružení Kontakt bB České Budějovice. To si díky štědrým účastníkům dražby přišlo na krásnou sumu, která bude jistě do koruny využita.

Ve Sportovní hale předal v sobotu manažer klubu Stanislav Pochop zástupci občanského sdružení Janu Janouškovi šek s konečnou částkou 13 050 korun. Získané peníze půjdou plavecké akademii hendikepovaných, kterou Kontakt bB v Českých Budějovicích provozuje, a měly by pokrýt například pronájem bazénů.

„S výtěžkem jsme velmi spokojeni, nečekali jsme takovou částku. Doufáme, že veřejnost touto dražbou zjistila, že sdružení Kontakt bB existuje. Třeba se teď o naši činnost bude zajímat o něco více, protože mimo peněz potřebujeme i dobrovolníky, kteří by se chtěli podílet na výuce plavání pro hendikepované. Máme radost, že jsme se mohli díky Jihostroji prezentovat na místech, kam chodí komunita zdravých lidí. To je pro nás důležité,“ těší Ivana Nestávala, dalšího zástupce Kontakt bB České Budějovice a bývalého volejbalistu Jihostroje.

Největší bitva se samozřejmě strhla o dresy reprezentačních hráčů. Hodně velký zájem byl o tílko kapitána Filipa Habra, to se vydražilo za 1 250 korun. U Michala Kriška bylo ještě o padesát korun dražší. Největším překvapením je ale rozhodně cena dresu Petra Zapletala. Poslední příhoz totiž přišel půl minuty před koncem aukce a navýšil hodnotu na 2 500 korun!

Takové obnosy potěšily i Stanislava Pochopa. „Já jsem rád, že aukce proběhla tak, jak proběhla. Byl bych samozřejmě velmi spokojený, kdyby se vybralo co nejvíce, ale je to naše první dražba, navíc jsme teprve na začátku spolupráce se sdružením Kontakt bB. Myslím si, že obnos, který jsme získali, není vůbec malý. Doufám, že plavcům pomůže.“

Podobné akce budou ze strany VK Jihostroj České Budějovice rozhodně pokračovat. Teď už záleží jen na hráčích, jestli se příští rok budou opět dražit dresy mistrů.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále