volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 10. 12. 2015

Kriško se vrací. Do Českých Budějovic zavítá čtvrté Karlovarsko

První polovina základní části UNIQA volejbalové extraligy míří do svého finiše a na hráče Českých Budějovic čeká další zajímavá zkouška ohněm. Na jih Čech přijede jeden z aspirantů na nejvyšší příčky - VK ČEZ Karlovarsko. Ten v probíhajícím ročníku nebojuje jen v tuzemsku, ale rovněž jako Jihostroj na evropské půdě.

Západočeši sehráli na začátku týdne těžkou bitvu se silným Brnem. Na jeho palubovce se dokázali propracovat k vedení 2:1 na sety, pak ale vypadli z tempa a domácí získali psychickou výhodu, kterou přetavili v tie-breaku v bonusový bod. Brno se tak bodově Karlovarsku vyrovnalo a jen díky vyššímu počtu vítězství ho v tabulce i přeskočilo.

„Udělali jsme spoustu nevynucených chyb a jednoznačně rozhodl servis. Byli jsme málo důrazní na obraně. V tie-breaku šli domácí za vítězstvím více než my,“ přiznal smířlivě po utkání trenér VK ČEZ Karlovarsko Petr Brom. Jeho slova potvrdil i kapitán Tomáš Široký, který před sezonou přišel z Ostravy. Byl jednou z posil, které stále ještě poměrně nový klub v české nejvyšší soutěži ulovil. Podobně jako Michal Kriško, jenž v sobotu zažije návrat do Sportovní haly, která byla ještě před několika měsíci jeho domácím stánkem.

Českobudějovičtí volejbalisté stále nepoznali v UNIQA volejbalové extralize svého přemožitele. Nevyzrála na ně ani Odolena Voda, ačkoliv k tomu měla slibně nakročeno. Před vlastním publikem zvládla nad Jihočechy získat první set a svým výkonem si říkala i o druhý. Nakonec se ale projevily zkušenosti Jihostroje, který zlepšil především obranu a zvládl vyhrát za tři body.

„Řekl bych, že z těch dosud odehraných devíti kol to byl pro nás nejtěžší soupeř. Odolka hrála dobře. Po prvním setu se začala projevovat naše obrana a tlak na servisu. Myslím si, že dnes o výsledku rozhodly bodové míče,“ zhodnotil po duelu kouč Českých Budějovic Jan Svoboda. Ten tak může být spokojen, že se obrat v nepříznivý konečný výsledek s německým Dürenem na jeho svěřencích neprojevil.

Sobotní střetnutí, které je pro oba týmy i generálkou na odvetná utkání v evropských pohárech (Jihostroj bude doma 16. 12. odvracet vyřazení z Poháru CEV proti Dürenu, Karlovarsko čeká v nové hale rumunské Galati, se kterým venku prohrálo 1:3 a musí bojovat alespoň o zlatý set), začíná tradičně v 18 hodin. Řídit jej bude rozhodcovská dvojice Pecháček - Krtička a za moderátorský pultík tentokrát zasedne jihočeská legenda Václav Aubrecht.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!

Fotogalerie 18. 4. 2024

FOTO: Michal Kriško fandil v kotli Jihostroje