volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 10. 2. 2016

Zlín byl prvním týmem, který připravil Jihostroj o body. Teď se představí ve Sportovní hale

Jen pět zápasů zbývá do konce základní části UNIQA volejbalové extraligy a ten první z nich odehrají českobudějovičtí volejbalisté ve Sportovní hale. V rámci 18. kola přivítají před svým publikem VSC Fatra Zlín, který se momentálně nachází na šestém místě tabulky. Stejně jako domácí však brání svou pozici před dotírajícími soupeři.

Hráči z rodiště Tomáše Bati si v posledním kole nejvyšší soutěže připsali tři body. Byla to takřka povinnost, na druhé straně totiž stála poslední Praha. Výhra však mohla přijít ve třech setech, protože Zlín se po jasné výhře v první sadě nekoncentroval na další průběh a druhé dějství ztratil o pět bodů. Nepřesvědčivý výkon skončil až v koncovce třetí části, kde Fatra prokázala větší zkušenosti a na rozdíl od ČZU nechybovala. Čtvrtý set už byl poté pouze formalitou.

„Začali jsme velmi dobře, ve druhém setu se soupeř zlepšil na servisu i přihrávce a utkání se vyrovnalo. Nakonec asi rozhodl vyrovnaný 3. set, po němž jsme se uklidnili a vyhráli za tři body,“ popisoval po střetnutí kouč Zlína Roman Macek. Jeho svěřenci musí nadále bodovat. Nacházejí se sice na šestém místě tabulky, na osmou Odolenu Vodu ale mají pouze nejtěsnější náskok a posílené deváté Kladno ztrácí body čtyři. A na to se tlačí Ostrava.

Jihostroj se naposledy představil na hřišti předposledního Ústí nad Labem, které se, stejně jako ČZU Praha, již rozloučilo s jakoukoliv nadějí na play-off. Českobudějovickým hráčům sice vyšel vstup do souboje se Severočechy, po chybách v útoku však nabídli domácím bojovat o zisk první sady. Tu ale nakonec v koncovce získali a následně už si s protivníkem v dalších dvou částech bez problémů poradili.

„Domácí bojovali a hráli na hranici rizika. Zlepšeným servisem a obranou jsme jejich snahu otupili a došli si pro vítězství,“ těšilo trenéra Jihostroje Jana Svobodu. I on ale musí být se svým týmem v pozoru. V závodě o první místo zaručující nejlepší postavení pro nadcházející play-off se mistrovský Liberec drží v závěsu pouze o bod a čeká na chybu rivala. K udržení se před Duklou by však mohl pomoci univerzál  Maciel, který se naplno vrátil do tréninku.

První vzájemný duel skončil venkovní výhrou Jihostroje v pěti setech. Druhé měření sil začíná ve Sportovní hale ve čtvrtek 11. února od 18 hodin. Bude jej řídit rozhodcovská dvojice Marschner - Kvarda. V případě, že nemůžete být přímo v hledišti, bude k dispozici přímý přenos na portálu TVCOM.cz

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Ohlasy 23. 4. 2024

Sedláček: Chceme finále ukončit doma před našimi fanoušky

Shrnutí zápasu 23. 4. 2024

Jihostroj sahal po titulu, ale nezvládl tie-break. Série pokračuje ve čtvrtek doma