volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 3. 5. 2016

Od nové sezony povede Jihostroj trenérské duo Svoboda - Dvořák. Končí Pochop a patrně i Maciel

Přestože ještě není znám nový mistr UNIQA volejbalové extraligy, českobudějovický klub se pomalu začíná připravovat na další ročník. Do toho vstoupí Jihostroj se změnami jak v realizačním týmu, tak i v kádru. Až na selhání v Českém poháru ale vedení klubu hodnotí nedávno skončenou sezonu jako úspěšnou.

Prezident klubu Jan Diviš na úterním setkáním s hráči a realizačním týmem poděkoval za uplynulý ročník a byl s jeho průběhem, vyjma Českého poháru, spokojený. Ocenil předvedenou hru, připravenost týmu, jeho nasazení a bojovnost. O třetím místě pro vítěze základní části podle něj rozhodly nemoci a zranění.

Jihostroj se však neobejde před další sezonou beze změn. A ten zasáhnou i realizační tým. Hlavním trenérem nadále zůstává Jan Svoboda. Tomu ale nově bude asistovat již bývalý kouč Příbrami René Dvořák, který se zároveň stane také vedoucím družstva. Ve funkci nahradí Zdeňka Scheichla, jenž zůstane pouze ve výboru klubu.

Stejná rozhodně nezůstane ani soupiska A-týmu Českých Budějovic. Většina hráčů má však smlouvy i pro následující ročník. V černobílém dresu Jihostroje tak nadále budou působit Kristián Červinka, Tomáš Fila, Filip Habr, Jiří Kraffer, Martin Kryštof, Jan Kuliha, Radek Mach, Petr Michálek a Vladimír Sobotka. Jednání o novém kontraktu se vedou s blokařem Martinem Tibitanzlem, naopak končí univerzál Jakub Pochop.

O prodloužení smlouvy se rovněž jedná i s druhým univerzálem, Brazilcem Danielem de Souzou Macielem. Není však jisté, zda vše dospěje ke zdárnému konci. „Je možné, že skončí. Vypadá to, že se s ním asi klub nepotká na stejných požadavcích, které on má,“ zmiňuje kouč Jan Svoboda. Jeho další působení v České republice je tak zatím nejisté.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále