volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 16. 12. 2016

Potvrdí Jihostroj stoupající formu i v posledním extraligovém utkání letošního roku proti ČZU Praha?

Týden před Štědrým dnem čeká na volejbalisty Českých Budějovic další utkání české nejvyšší soutěže. V rámci 12. kola UNIQA volejbalové extraligy přivítají Volley Team ČZU Praha. Půjde tak už o první zápas druhé poloviny základní části. První vzájemný duel zvládl Jihostroj v hlavním městě ve čtyřech setech, potvrdí roli favorita i před vlastním publikem?

Je jisté, že se v následujících zápasech začne lámat chleba před play-off. Tabulka české extraligy je vyrovnaná a každý si bude chtít zajistit co nejlepší pozici do vyřazovacích bojů. A přestože by mělo jít v utkáni s Pražany pro České Budějovice o snadné tři body, není radno soupeře podceňovat. Nachází se sice na desátém místě, na osmý Zlín však ztrácí šest bodů, což určitě není nesmazatelná propast.

Právě oba zmíněné celky se v posledním kole střetly na palubovce Zlína. Zatímco Jihočeši odpočívali, protože si kolo předehráli už v listopadu, Pražané museli absolvovat náročnou cestu, která nakonec ani nebyla úspěšná. Domácí sice ztratili třetí set, ale jinak pečlivě ubránili tři body. „Průměrné utkání se spoustou chyb. Domácí jich udělali podstatně méně,“ shrnul stroze kouč ČZU Miroslav Malán.

Jako porovnání může sloužit pondělní dohrávka mezi Jihostrojem a Zlínem před televizními kamerami. Volejbalisté Českých Budějovic předvedli snad nejpřesvědčivější výkon v celé sezoně a velmi rychle smetli moravský klub z taraflexu. Jsem rád, že jsme podali takový výkon. Těší mě, že jsme za tři sety neudělali chybu při útoku na ztrátu. To se nám dříve nestávalo. S takovou procentuální úspěšností se pak těžko vzdoruje. Byl to z naší strany jeden z těch lepších výkonů a doufám, že jsme tak navázali na výkony z předchozích zápasů,“ těšilo trenéra Jana Svobodu.

Přesto ale zdvihá varovný prst před zápasem s ČZU Praha a velí soupeře za žádnou cenu nepodcenit. „Změnili se. Jsou družstvo, kde hraje čtrnáct lidí. Nějak sice začali sezonu, ale v základu jsou už jiní hráči, konkrétně nahrávač, blokař a smečař. Je tu paralela se Zlínem, univerzál Kuboš přihrává ve dvou postaveních a smečař útočí jako univerzál zezadu. Musíme být pozorní,“ doplňuje. Chybět mu bude Jiří Kraffer, který je nemocný.

Utkání 12. kola UNIQA volejbalové extraligy se rozehraje ve Sportovní hale v sobotu 17. prosince od 18 hodin. Řídit jej bude dvojice rozhodčích Nedbálek – Rychlík. Generálku Jihostroje na odvetu prvního kola Vyzývacího poháru s maďarským týmem Vegyész RC Kazincbarcika lze sledovat živě i na portálu TVCOM.cz.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále