volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 21. 12. 2016

Volejbalový klub poskytne městu finanční dar. Nastartuje tím rekonstrukci Sportovní haly

Netradiční krok se chystá mezi volejbalisty českobudějovického Jihostroje a městem České Budějovice. Klub městu daruje projektovou dokumentaci pro rekonstrukci Sportovní haly. Cena se včetně povolení může vyšplhat až na 10 milionů korun.

„Ve spolupráci s kolegy jsme se shodli na smlouvě a Rada města to schválila. Sice se také rozběhly diskuze, jestli je legální přijmout jako město dar, ale do rizika nejdeme. Máme to ověřené. Principiálně jestliže někdo chce dát městu dar, tak to není obcházení veřejných zakázek,“ uvedl náměstek primátora František Konečný k tématu, zda nejedná město ilegálně.

O co přesně jde? České Budějovice dlouhodobě řeší problém Sportovní haly. Varianta s výstavbou Centra halových sportů je prakticky pasé, takže v úvahu připadá rekonstrukce a dostavba současné zastaralé Sportovní haly. A dohoda mezi VK České Budějovice a městem je prvním krokem, jak docílit alespoň rekonstrukce současné haly.

Až bude mezi oběma subjekty smlouva podepsaná, začnou se řešit detaily projektové dokumentace. „Za klub chceme jednoznačně zlepšit komfort pro diváky. Víme, že zázemí a hlavně tribuny jsou velmi nevyhovující. Dále je potřeba upravit samotnou halu, aby splňovala mezinárodní parametry,“ uvedl prezident klubu Jan Diviš. „Na městě by měla vzniknout komise, která bude koordinovat tvorbu projektové dokumentace. Začne se zpracovávat ve chvíli, kdy obě strany podepíšou dohodu o darovací smlouvě.“

Vzhledem k poslednímu jednání Rady města by mělo k dohodě brzy dojít. Na dokumentaci se bude kromě klubu a města podílet i správa sportovišť. Rekonstrukce haly proběhne na etapy a součástí by mělo být i vybudování druhé haly, která by sloužila na tréninkové účely.

Po rekonstrukci hala pojme kolem dvou tisíc sedících diváků a bude mít i lepší audiovizuální techniku. Cena za projektovou dokumentaci včetně stavebního povolení a dozoru dosáhne částky kolen 10 milionů korun. Tyto náklady po dohodě s městem uhradí volejbalový klub. Úkol pro město pak bude najít v rozpočtu dostatek financí na rekonstrukci. Podle odhadů se cena vyšplhá na 150 až 170 milionů korun bez DPH. 

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále