volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 19. 10. 2012

Volejbalová extraliga na startu! Jihostroj začíná v Benátkách

Nová sezona 2012/2013 volejbalové Uniqa extraligy mužů začne sobotním prvním kolem. Jedním z dvanácti elitních tuzemských mančaftů a největším favoritem soutěže je sedminásobný mistr - budějcký VK Jihostroj. Parta špičkových hráčů se zítra vypraví do středočeských Benátek nad Jizerou.

Tým úřadujícího šampiona, vedený koučem Janem Svobodou, by měl k premiérovému duelu odjet v kompletním složení. „Máme sice nějaké drobné šrámy, avšak doufám, že v sobotu bude k dispozici všech třináct hráčů. Uvidíme na večerním tréninku,“ řekl dnes dopoledne Budějcké Drbně bývalý reprezentační trenér.

Konkrétní sestavu přesto ostřílený kormidelník neprozradil. „Nějakou představu máme, ještě ale chceme na tréninku provést modelové cvičení. Každopádně můžu slíbit, že nastoupíme v sestavě, která bude podle našeho názoru momentálně nejsilnější,“ uvedl prozatím tajemný vůdce lavičky Jihostroje.

Co jeho hochy zítra na benátské palubovce čeká? „Jako vždycky nepříjemný soupeř. Vloni to bylo družstvo, se kterým jsme se po Liberci utkali nejčastěji. Teď mají nového trenéra, dostali nový impuls a navíc posílili. Na post smečaře přišel liberecký Ticháček, z Francie se vrátil diagonální hráč Vencovský,“ vypočítal Jan Svoboda nové tváře v kádru domácích a ještě dodal: „Jádro družstva však zůstává stejné. Jsou zkušení a v domácí hale nebezpeční. Rozhodně nečekám lehký zápas.“

Základem úspěchu Jihostroje nejen při prvním zápase, ale v celé sezoně, je kvalitní letní příprava. Na té si dalo trenérské duo Svoboda - Pochop tradičně záležet. „Z mého pohledu proběhla celá příprava dobře, nikdo se nezradil a fyzicky jsme na tom velmi dobře. V pořádku by měl být i volejbalový trénink. Chybí mi ale víc odehraných zápasů,“ lituje budějovický trenér.

Sám totiž moc dobře ví, co jeho svěřence za týden čeká. „Už příští čtvrtek přijde vrchol naší práce - zápas Ligy mistrů v Berlíně, a my tam odjedeme pouze s jedním ostrým extraligovým utkáním. To je myslím málo, ale kvůli kalendáři české soutěže se to nedá nijak ovlivnit,“ doplňuje Svoboda.

A s jakými ambicemi Jihostroj nabere směr Benátky? „Samozřejmě tam chceme uspět. Je to první zápas, ty bývají většinou trošku nervózní. Možná je lepší, že začínáme venku...“ uzavírá budějovický lodivod Jan Svoboda.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále