volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 15. 1. 2013

„Vojna s Turkem musí bejt!“ Tak zní legendární replika dobrého vojáka Švejka

Filip Hoch je v klubu jediným aktivním pamětníkem na legendární účast ve Final Four poháru CEV v italské Rieti. Věří v zábavné a úspěšné utkání.

Trocha historie

Historie působení Jihostroje v poháru CEV je bohatší, než by se mohlo zdát. V sezoně 1997/1998 se jihočeský tým pod vedením trenérské dvojice Žák - Šimonek probojoval až do Final Four této soutěže. V cestě do finále si tehdy poradili ve čtvrtfinále s bulharskou Slávií Sofie 2:0 na zápasy (doma 3:0, venku 0:3).

Další překážkou v postupu byl CZ Bělehrad, se kterým Jihostroj svedl u soupeře bitvu, která skončila nejtěsnějším rozdílem 3:2 pro Bělehrad. V domácím utkání si pak naši borci postup pohlídali výsledkem

Final Four se konalo v italské Rieti a postoupili do něj dva italské celky - Macerata a Cuneo. Dalším postupujícím bylo belgické Roeselare. Čtyřku doplnil právě Jihostroj.

S belgickým celkem se našim borcům nepovedlo uhrát ani set a v boji o třetí místo prohráli s Maceratou 3.1. Obsadili tak skvělé čtvrté místo, které je doposud nejlepším umístěním v pohárové Evropě.

Současnost

Postupový klíč je jasný. Do Final Four postupuje ten, který vyhraje v utkání doma i venku. Jistota postupu je také při situaci výhra doma - prohra venku a následná výhra zlatého setu, který se odehraje hned po druhém utkání, v našem případě tedy v turecké Ankaře.

Domácí hlásí na utkání plnou připravenost. Láďa Sobotka se již zapojil v Ostravě do sestavy, a tak jediný otazník visí nad startem Davida Juračky, který má přetrvávající zdravotní potíže.

Turecká káva, auto a turecká šavle

Samotné utkání bude prolnuto tureckým a orientálním tématem. V první řadě každý, kdo přijde na zápas s tureckou umělohmotnou šavlí (případně jakoukoliv šavlí či mečem), bude odměněn od sličných hostesek tureckou kávou, kterou dodal supermarket Terno, a zvěčněn klubovým fotografem.

Dalším překvapením pro diváky je vystoupení tanečního studia Oáza, které se postará o tematickou zábavu mezi sety. Jistě to bude oku lahodící zábava, která stojí za to vidět.

Probíhat bude také soutěž o automobil na víkend s partnerem utkání ACR Auto. Do slosování budou zařazeni všichni platící diváci a naši věrní - permanentkáři.

Přijďte se proto podívat na tuto show, která nabízí kvalitní volejbal, doprovodný program a možnost vyhrát hodnotnou cenu. Buďte přímo u chvíle, kdy Jihostroj udělá první krok k postupu do Final Four této prestižní soutěže!

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!

Fotogalerie 18. 4. 2024

FOTO: Michal Kriško fandil v kotli Jihostroje