volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 13. 8. 2017

Příprava extraligového týmu odstartovala začátkem srpna

Začátkem srpna odstartovala příprava extraligových volejbalistů z Českých Budějovic. Nejlepší český klub prošel v letním období zemětřesením. Změny nebraly konce. Odchody, ale také příchody. Jihostroj si vybral jako posily hráče, kteří jsou v reprezentacích svých zemí.

Na úvod přípravy skoro polovina týmu chybí. Vysvětlení je jednoduché. Hráči, a jsou to téměř všichni, plní v průběhu léta reprezentační povinnosti. Dres českého národního týmu oblékají Mach, Kryštof, Michálek, v širší nominaci je i Křesťan. Na univerziádu se chystá Kraffer. 

Trenéři Dvořák a Skolka připravují pro část týmu dopolední tréninky v posilovně Fitness Pouzar, kam chodí tým zamakat na fyzické přípravě.

Sehrávat se nově poskládaný tým bude také na přípravných turnajích, to ale až v září. Aktuálně hráče čeká práce na fyzické kondici.

Trenér volejbalistů Jihostroje České Budějovice René Dvořák už má kádr definitivně uzavřen a změn byla celá řada. Odešel Habr, Červinka, Kuliha, Hackworth, Gevert, Sobotka. Stejný počet jmen je ale také v kolonce příchodů. 

Jako první se k českobudějovickému týmu přidal univerzál Filip Křesťan z Kladna, dále první nahrávač z Příbrami Filip Palgut i druhý nahrávač Filip Kupilík. Pro příští sezonu tým počítá i s mladými hráči Markem Šotolou a Pepou Polákem.

A kdo přichází na smeč za Jana Kulihu? Prvním ze dvou nováčků české extraligy je polský volejbalista Pawel Halaba. Jednadvacetiletý smečař je kmenovým hráčem Řešova, jednoho z nejlepších světových klubů a pravidelného účastníka Ligy mistrů. Druhým mužem, jenž bude nově oblékat dres Českých Budějovic, je slovenský blokař Peter Ondrovič. 

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále