volejbalový klub jihostroj české budějovice
Rozhovor 5. 10. 2017

Trenér Dvořák: Vítězství 3:0 je na úvod sezóny krásný výsledek

ROZHOVOR - Nový ročník volejbalové extraligy zahájil Jihostroj vítězstvím v Příbrami a v sobotu se poprvé představí domácímu publiku. Ve 2. kole volejbalové Uniqa extraligy nastoupí v českobudějovické Sportovní hale od 18 hod. proti týmu Volejbal Brno.

V dresu Brna se představí čtyři nové tváře. Dva nahrávači, bývalý reprezentant Ondřej Boula (39) a Kristián Červinka (20), jenž v létě přestoupil právě z Českých Budějovic. Dále pak srbský univerzál Stefan Oksanovič (23) a argentinské libero Martin Weber (23). 

Českobudějovický tým vstoupil do nejvyšší volejbalové soutěže ve středu. V televizní dohrávce zazářil hladkým vítězstvím 3:0 na palubovce v Příbrami. Trenér René Dvořák však v krátkém pozápasovém rozhovoru na příbramském hřišti prozradil, že tak hladké, jak ukazoval výsledek, to rozhodně nebylo.    

Vítězství nad Příbramí vypadá dle hladkého výsledku 3:0 jednoduše. Bylo to tak?
Jednoduché to nebylo. Do poloviny prvního setu to bylo takové oťukávání, kde jsme chvíli tahali za kratší konec, ale potom se to zlomilo dobrým servisem Petra Michálka a následnou obranou. Myslím si, že první set nás trošičku uklidnil. Dobře jsme přihrávali, trošku jsme se báli vlastního skákaného servisu, ale nakonec jsme vše zvládli a dobrým útokem středem sítě jsme utkání dobře odútočili. Stále ještě nejsme dokonale sehraní, ale je začátek sezóny a doufám, že si to všechno lépe sedne a souhra nahrávače s ostatními hráči bude ještě mnohem lepší.

Můžeme říct, že první zápas sezóny vyšel přesně dle představ trenéra…
Vítězství 3:0 je na úvod sezóny krásný výsledek a musím říct otevřeně, že jsem ho ani nečekal. Myslel jsem, že to bude delší zápas, ale my jsme to opravdu dobře zvládli na příjmu, následně v útoku a ubránili jsme je. Sami jsme Příbram donutili servisem chybovat.

Je to dobrá předpověď před prvním domácím zápasem, který budete hrát v sobotu s Brnem? 
Samozřejmě. Až na pár nesrovnalostí jsme hráli velmi slušně. Pevně doufám, že doma budeme ještě silnější. Bude to sice jiný zápas - nový soupeř s novými hráči, ale doma před vlastním publikem bychom měli vyhrát.

Nejlepším hráčem byl ve středu vyhlášen Todua. Byla to týmová práce, ale kdo ještě zaslouží pochvalu?
Todua je výborný útočník, který je fyzicky velmi dobře vybaven a svého velkého výskoku využívá i v obraně. Pokud hraje s chladnou hlavou, tak je to naše velká zbraň. Ještě bych vyzdvihnul libero Martina Kryštofa, protože v zápase výborně chytil několik důležitých míčů. Tyto míče jsme následně proměnili v body v době, kdy jsme to moc potřebovali, takže nás Kryštof hodně podržel. 




Autor: Blanka Popelková
Foto: Jan Luxík


Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále