volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 26. 11. 2017

Musíme podat více než stoprocentní výkon, abychom v Liberci uspěli, ví trenér Dvořák

ROZHOVOR - Nejočekávanější zápas 9. kola UNIQA extraligy byl ze soboty přesunut na pondělní večer. Před televizními kamerami se představí na palubovce ambiciózní Dukly Liberec úřadující mistr z Českých Budějovic.

Dlouho očekávaný zápas dvou favoritů, který rozhodne o lídrovi extraligové tabulky, je na programu až od 20 hod.. Zápas můžete sledovat přímým přenosem na ČT sport.

Zápasová bilance Jihostroje i Dukly Liberec je shodná, oba týmy mají po 8. odehraných kolech extraligy stejný počet vítězství bez prohry a drží se na čele tabulky. O tom, kdo si první místo v tabulce udrží, rozhodne pondělní večer. Trenér Jihostroje René Dvořák před odjezdem v krátkém rozhovoru uvedl, že českobudějovický tým musí podat víc než stoprocentní výkon, aby v Liberci uspěl. 

Jak vypadala příprava na zápas s Libercem, kde se bude bojovat o první místo tabulky?
V pondělí večer nás čeká jeden z nejtěžších soupeřů v extralize. Na přípravu jsme měli 9 dní, a tak jsme na začátku týdne občerstvili fyzickou přípravu a před víkendem jsme začali  vylaďovat. Liberec je tým reprezentantů, zkušených hráčů, kteří jsou spolu, kromě Jana Štokra, už několik let a jsou sehraní. Musíme podat více než stoprocentní výkon, abychom tam v pondělí uspěli.

Nejvíce se asi připravujete na Jana Štokra, je to tak?
Ne, ne. Samozřejmě, že příchodem Jana Štokra  družstvo liberecké Dukly stouplo o level výš, ale nahrávač Kuba Janouch hraje variabilně přes všechny smečaře, rychle středem, rychle po kůlech. Na vysoké míče má smečaře Tomáše Kriška a univerzála Jana Štokra, takže je to posunutí jejich hry o level výš, ale my se musíme připravit kompletně na celé mužstvo. 

Bude to takový rozjezd do těžších zápasů, protože po Liberci vás čeká Kladno a Karlovarsko…
Máme před sebou těžkou sérii, protože hned po Liberci nás čeká 2. prosince Kladno. Budeme hrát venku v jejich nepříjemné hale s tím, že Kladno má velmi dobrý skákaný servis. Kladenští mají v kádru čtyři velmi dobré hráče, kteří solí servis a my se s tím musíme vypořádat. Poté nás čeká mezi Kladnem a Karlovarskem ještě evropský pohár CEV, což znamená pět cestování, protože první zápas poháru CEV odehrajeme také venku.  A v pondělí 10. prosince přijedou do Budějovic Karlovy Vary. To bude opět pondělní televizní zápas a přijde vyvrcholení toho čtyřboje se silnými soupeři. 

V Evropském poháru CEV stále na dalšího soupeře čekáte…
Čekáme na vítěze zápasu mezi týmem z Izraele a Bosnou a Hercegovinou. V prvním zápase vyhráli doma  Izraelci 3:0, ale ne s velkým bodovým rozdílem. Víme, že v evropským pohárech je to otevřené až do zlatého setu, takže zatím netušíme, kam poletíme. Rozhodne  až zápas 30 listopadu, který ukáže, kam se vydáme.




Autor: Blanka Popelková
Foto: Dan Kubát

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 19. 4. 2024

Sobota od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!