volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 4. 2. 2018

Jihostroj postrádal Kryštofa, ale i tak přehrál Aero hladce 3:0 na sety

AERO stačilo administrativně dopsat na soupisku ukrajinského smečaře Igora Vitiuka, který začal proti Jihostroji v základní sestavě. Naopak chyběl nemocný Kotrch. Jihostroj postrádal libero Kryštofa, který do haly sice dorazil, ale viróza byla silnější, a proto do hry nezasáhl.

Jeho místo zastoupil smečař Petr Michálek, který musel na libero a na post smečaře mířil Jirka Kraffer. I tak hosté měli zápas pod kontrolou a i když se hrály dvě velmi vyrovnané a dramatické koncovky, Jihostroj svou zkušeností dovedl zápas do vítězného konce.

Utkání začalo velkým náporem hostujícího Jihostroje, který velmi rychle vedl vysokým rozdílem. Domácí AERO s jeho přičiněním chybovalo a bylo pod velkým tlakem. Po vystřídání se AERO zvedlo a drželo s hosty krok, nicméně náskok byl velký a Jihostroj se nenechali nijak vykolejit a po 23 minutách se ujal vedení 1:0 na sety.

I do druhého setu měli Jihočeši lepší vstup, kdy si rychle vybojovali vedení a při prvním technickém oddechovém čase vedli o 3 body. Dále byla hra vyrovnaná, AERO dobře servírovalo a dostávalo Budějovice pod tlak na příjmu. Hostující Jihočeši vraceli stejnou mincí a při druhém technickém oddechovém čase vedli stále o 3 body. Po něm se AERO mohutně nadechlo a vyhrálo sérii do vstupu do koncovky 8:2, čímž vedlo samo 3 body. Především dobře bránilo jak na síti, tak i v poli a dokázalo důležité bodové míče úspěšně zaútočit. Českobudějovičtí svůj další útok složili a na podání šel Filip Křestaň. Ten zaznamenal hned 6 servisů za sebou a tlačil domácí dál od sítě. Zaznamenal dvě esa za sebou na stav 24:21. Další rozehru si hosté sami uhráli a vedli již 2:0 na sety.

Do třetího setu měli domácí znovu hrozivý vstup. Hosté velmi rychle vedli 6:0. AERO se snažilo a bylo postupně odměněno. Dotahovalo a před koncovkou bylo na rozdíl dvou bodů. V koncovce byli hosté trpělivější a hráli bez chyb. Vybojovali si hned 3 matchbally. Využili ale až třetí, který Křesťan proměnil svým útokem. České Budějovice vyhrály zaslouženě 3:0.


Vyjádření k utkání:

Marek Mikula (kapitán domácích): „Opět jsme zkoušeli novou sestavu. Proti Českým Budějovicím jsme zahráli dvě vyrovnané koncovky, ale uhrály si to trpělivostí a zkušeností, kdy čekaly na naši chybu.“

Jiří Vojík (trenér domácích): „Dva sety jsme dotáhli do koncovek, zvlášť ve druhém setu mě mrzí koncovka, kdy jsme vedli 21:18. Budějovice byly v těchto momentech lepší na servisu a to rozhodlo dvě vypjaté koncovky. Chválím tým za bojovnost, a že jsme se nezalekli silného soupeře.

Radek Mach (kapitán hostů): „Až na 2. set, kdy se Aeru dařil servis, jsme zvládli zápas udržet v našich rukách. Musím pochválit kluky za bojovný výkon a zaslouženě máme 3 body.“

René Dvořák (trenér hostů): „Před zápasem jsme zjistili, že Martin Kryštof dostal virózu a Petr Michálek musel na libero a zhostil se toho velmi dobře, Jiří Kraffer na smeči také. Jsem rád, že kluci zacelili tyto mezery v sestavě, bojovali jsme a jsem rád za 3 body.“



AERO Odolena Voda – VK Jihostroj České Budějovice 0:3 (17:25, 21:25, 23:25)


Rozhodčí: Kavala T. a Bohačík R.
Počet diváků: 505

Domácí:  Kozlovskyi, Licek, Carabali, Mikula, Vitiuk, Russell, libero: Turis. Střídali: Hladík, Holčík
Hosté: Palgut, Kraffer, Mach, Křesťan, Halaba, Ondrovič, libero: Michálek. Střídali: Fila




Autor:  Tomáš Havlát  (Aero Odolena Voda)

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále