volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 3. 6. 2013

Lvíčata aneb reprezentační potěr v Českých Budějovicích

Velká voda, která se přihnala do Českých Budějovic, vyplavila ze všech koutů České republiky 20 mladých a nadějných budoucích reprezentantů. Tento reprezentační potěr trénoval od čtvrtka do neděle ve vše sportovní hale v Českých Budějovicích a také na základní škole Oskara Nedbala. Stravování zajišťoval hotel Budweis a ubytování Hotel Garni.

52 míčů, tři hřiště, čtyři trenéři, 20 kluků, to bylo k vidění při pohledu do sportovní haly ve čtvrtek 30. 6. 2013 v 17:00, kdy začínal první trénink srazu volejbalových lvíčat. První co mne napadlo při pohledu na plnou halu talentované mládeže, bylo ideální tréninkové podmínky. Na dvou kurtech probíhal nácvik základní techniky a na třetím se nahrávači věnovali speciálním cvičením. Když přišel na řadu nácvik přihrávky, rozjela se obě volejbalová děla na plné obrátky. V tuto chvíli jsem si říkal „škoda že to není dokonalé“! Reprezentanti museli bydlet v hotelu ve městě a chybí přednáškový sál. Dále, takováto akce se dá v Českých Budějovicích pořádat pouze náhodně, když není hala jinak vytížena atd. Sečteno a podtrženo, stavba centra halových sportů, která by obsahovala dvě sportovní plochy by byla v této chvíli ideální. A jaké jiné město, ptám se, by mělo mít takovéto zázemí než České Budějovice. Pravdou je že je ostudou absence plnohodnotného sportovního centra, když volejbal je jedním z nejpopulárnějších sportů v Českých Budějovicích. Ale co, třeba se toho jednou dočkáme.

V trenérském týmu Jiřího Zacha (hlavní trenér této reprezentace) figuruje i Tomáš Skolka, který je hlavním trenérem SPS centra VK Jihostroj České Budějovice, což je samo o sobě vizitkou kvality trenérského týmu Jihostroje. Také jsme měli ve výběru tři nadějné reprezentanty. Petra Kohouta (nahrávač), Jana Nováka (blokař), Filip Humler (smečař), kteří se zhostili své role na výbornou a dokázali držet krok s volejbalovou smetánkou České Republiky, ročník 1997 a mladší. Také spřátelený klub vyslal do boje o reprezentaci svého koně, Petra Nováka (nahrávač). Dá se říci, že jihočeský volejbal má slušný základ pro budoucí mládežnické úspěchy. Snad tomu tak je.

Doufáme, že se všem líbilo a že se všichni dostali ve zdraví do svých domovů. Rádi budeme opět hostit reprezentační sraz, těchto nadějných volejbalových mladíků.

Vojtěch Zach

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále