volejbalový klub jihostroj české budějovice
Mládež 3. 12. 2013

Znojemské volejbalobraní kadetů z Českých Budějovic

O uplynulém víkendu proběhl v pořadí již třetí turnaj kadetské extraligy. Tentokrát ve vinném městě Znojmě, které se zhostilo své role více než důstojně. Jihočeští Hammers (mládež Jihostroje, v tomto případě kadeti) bojovali ve druhé výkonnostní skupině o postup zpět mezi elitu.

Dva dny, čtyři utkání tak probíhá standardní extraligový turnaj kadetů. Budějovičtí se postupně utkali s celky Proseku Praha, ŠSK Beskydy, Velké Meziříčí a domácím Znojmem. Zvítězili ve třech těchto utkání a postoupili tak do první kadetské extraligové skupiny.

První utkání jsme hráli v plné sestavě a zvládli jsme ho téměř na výbornou. Byla vidět chuť hráčů hrát a bojovat o každý míč. V odpoledním utkání jsme nastoupili bez tří hráčů (odjeli bojovat za partnerský klub VK EGE) a kupodivu se na hřišti rozhořela velmi pohledná bitva o každý míč. Toto utkání skončilo výsledkem 3:2 pro družstvo Beskyd, což je samozřejmě zklamáním pro každého trenéra, ale předvedená hra se mi zamlouvala a já mohu klukům jen zatleskat.

Druhý den jsme zahájili skvělou snídaní servírovanou a vytvořenou dvojící Hegedus, Moc a byla to opravdu skvělá snídaně. První utkání s Velkým meziříčím začal na nahrávce mladý Petr Kohout, který zůstal na hřišti celý zápas, což byla potěšující skutečnost. Výhra 3:1 není úplně dobrou vizitkou, ale je to výhra. Druhé utkání s domácím Znojmem jsme zahájili famózně, kdy Jan Litera podával téměř 10 krát a o prvním setu tak bylo rozhodnuto již od samého začátku. Druhý set nebyl tak jednoznačný ale zvládli jsme ho. Třetí set byl klasický, od začátku jsme postupně ustupovali od soustředěného a bojovného výkonu z prvních dvou setů a v závěru jsme již nestačili náskok soupeře vymazat. Čtvrtá sada byla nervózním představením, které ale bylo zakončeno vítězstvím Českých Budějovic.

Cílů turnaje bylo dosaženo a my jsme postoupili do první pětky extraligy kadetů. Nejpozitivnějším momentem byla předvedená hra kluků, kteří nenastupují tak pravidelně jak by si přáli. Určitě by šlo vyzdvihnout některé z nich, ale spíše se mi líbil kolektivní přístup, který doufám vydrží po celou sezónu.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 25. 4. 2024

Jihostroj v pětisetové bitvě přetlačil Lvy a slaví po pěti letech mistrovský titul!

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze