volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 17. 12. 2013

Volejbalisté Jihostroje nastoupí do posledního utkání hvězdné Ligy mistrů

Hráče a fanoušky Jihostroje České Budějovice čeká poslední atraktivní utkání v tomto ročníku volejbalové Ligy mistrů. Tentokrát na jih Čech přijede tým Budvy z Černé Hory, kterému se zatím velmi daří. Před posledním utkáním je dokonce nečekaným favoritem těžké základní skupiny C.

Na utkání, které začne ve středu 18. prosince v 18 hodin, by měli fanoušci přijít oblečeni do bílé barvy. Mužstvo, které Jihočeši ve středu uvidí, dokonce porazilo v posledním kole jasného favorita Rzeszów 3:0 a má šanci při dobré konstelaci hvězd a výsledků na celkové vítězství ve skupině. O soupeři před zápasem hovořil trenér Jihostroje Jan Svoboda.

„Tým Budvy prošel třemi změnami v základním kádru a všechny znamenaly proti loňské sezoně zlepšení. Jako prvního musím zmínit italského nahrávače Falaschiho, který se mi jeví jako nejlepší tvůrce hry z celé skupiny C. Další posilou je smečař Bojić, jenž je momentálně nejvíce bodujícím hráčem Budvy a například v utkání proti Rzeszówu vyhrál všechny statistiky, včetně té přihrávačské. Poslední posilou je univerzál Minić. Černohorské družstvo zdobí velmi rychlá hra. V našem utkání na jeho palubovce jsme se snažili tvrdě podávat, a i když se nám to v mnoha případech slušně dařilo, tak přihrávači Budvy všechny míče dobře zpracovávali a nahrávač Falaschi je velmi rychlými nahrávkami rozděloval na jednoblok. Ač po loňském roce, kdy Budva ze základní skupiny vypadla, by se mohla považovat za slabého soupeře, letošní černohorský tým je úplně jiný a rozhodně je velkým překvapením tohoto ročníku Ligy mistrů,“ uvedl Jan Svoboda k síle soupeře.

Neznamená to však, že Jihostroj složí zbraně a hostům vítězství snadno přenechá. „Půjdeme do tohoto utkání naplno. Sice nás trochu trápí marodka, takže nám bude chybět nahrávač Habr, ale dobře by jej měl zastoupit zkušený Zapletal. Chceme fanouškům předvést co možná nejlepší volejbal a kvalitně se rozloučit s Ligou mistrů,“ dodává trenér Jihočechů.

Klub připravil pro příchozí diváky také několik doprovodných akcí. Ti nejmenší budou mít od 18 hodin (dříve tam bude probíhat atletický trénink) k dispozici dětský koutek, ostatní fanoušky čeká překvapení přímo pod vysokou sítí. O co půjde? Nechte se překvapit!

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále