volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 20. 12. 2013

Jihostroj uzavře první půlku extraligy, pivo bude zdarma

Budějcký volejbalový klub čeká poslední utkání první poloviny základní části Uniqa extraligy. Prakticky to znamená, že po zápase s Havířovem budou mít Jihočeši odehrány duely se všemi rivaly v domácí soutěži. Jaké bude po tomto zápase jejich pořadí, to se diváci dozví v sobotu večer.

Havířov je posledním extraligovým mužstvem, s nímž Budějovičtí letos ještě nehráli. O tom, že utkání bude velmi atraktivní, svědčí i poslední výsledky Slezanů, a to zejména porážka Ostravy. Havířov se drží na devátém místě tabulky, tedy na hranici play off.

„Havířovští jsou zatím velkým překvapením extraligy. Na začátku sezony to s nimi vůbec nevypadalo dobře. Dokonce se spekulovalo o tom, zda vůbec v extralize nastoupí, jelikož klub měl velké finanční problémy. Nakonec se jim podařilo peníze sehnat a v září začali trénovat. To je sice o měsíc později než ostatní týmy, ale evidentně to manko dohnali. Tým spolu hraje již několik let, jedinou výjimkou je americký blokař Meehan, který je jistě velkou posilou,“ uvedl Jan Svoboda, trenér Jihostroje.

„Pro nás to znamená jen jediné: nesmíme v žádném případě soupeře podcenit a musíme jít do utkání naplno. Úspěchem samozřejmě bude pouze vítězství za tři body. Bohužel nám stále bude chybět libero Hupka, který je nemocný. Na jeho místo však nastoupí Michálek, jenž je na tuto pozici již zvyklý. Všichni ostatní hráči jsou naštěstí v pořádku,“ dodává ještě kouč Jihočechů.

Vedení Jihostroje připravilo pro fanoušky další pivní akci. Před utkáním s Havířovem se bude ve vestibulu Sportovní haly zadarmo čepovat zlatavý mok jak pro držitele permanentek, tak i ostatní návštěvníky.

„Pro pivo si můžete dojít mezi 19. a 20. hodinou, dokud nebudou vyčerpány zásoby. Poté doporučujeme fanouškům se jít napojit do restaurace Eden,“ dodal zástupce marketingu klubu Libor Matoušek.

Rodiče, kteří nemají zbytí a chtějí vidět večerní volejbal, ať přivedou i své ratolesti. Dětský koutek bude s ohledem na pozdní začátek utkání připraven alespoň ve zjednodušené variantě na ploše se stolky na kreslení. Volejbalový Ježíšek navíc přinesl při minulém utkání proti Budvě dostatek dárků, a tak pro malé návštěvníky ještě nějaké zbyly.

Poslední extraligové utkání roku 2013 mezi Českými Budějovicemi a Havířovem začne v sobotu ve 20 hodin, tedy krátce po skončení hokejového utkání Motoru proti Mostu v nedaleké Budvar Aréně.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze

Ohlasy 23. 4. 2024

Sedláček: Chceme finále ukončit doma před našimi fanoušky