volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 10. 2. 2014

Finalisté Českého poháru mají formu. Budějovice se mohou těšit na skvělý volejbal

České Budějovice žijí volejbalem. Hráči Jihostroje přivezli cennou výhru ze slezské metropole Ostravy a již ve čtvrtek je čeká šlágr kola s Duklou Liberec. Zápas s volejbalisty ze severu Čech bude přímým soubojem o první místo Uniqa extraligy.

Trenéři obou družstev se dohodli, že utkání odehrají již tento čtvrtek od 18 hodin ve Sportovní hale v Českých Budějovicích. Chtějí totiž pošetřit síly na blížící se finále Českého poháru ve volejbalu mužů i žen.

To se odehraje ve dnech 17. až 18. února ve Sportovní hale v Českých Budějovicích. Českobudějovičtí příznivci volejbalu se mohou těšit na skvělé zápasy. Do Final Four Českého poháru se totiž probojovala družstva, která mají vynikající formu.

Dle papírových předpokladů do Final Four postoupily týmy Jihostroje České Budějovice a Dukly Liberec. Překvapením je pak postup ČZU přes úřadujícího mistra extraligy z Ostravy. Posledním účastníkem mužského Final Four jsou hráči Příbrami. O jejich postupu přes Zlín rozhodl až zlatý set.

A právě s Kocoury z Příbrami se ve druhém semifinálovém zápase utkají domácí volejbalisté. Zápas to bude velice pikantní. V dresu Středočechů nastupují bývalí hráči Jihostroje Ondřej Kust, David Juračka, Jakub Novotný a nově k nim přibyl Andy Rojas. Toho Příbram angažovala na několik měsíců s tím, aby družstvu pomohl v útočném snažení.

První semifinálovou dvojici tvoří Dukla Liberec a ČZU Praha. Vítězové semifinále se druhý den utkají o vítězství v Českém poháru.

Ženy mají svá semifinálová utkání již za sebou a čeká je tedy finálový souboj. Ten je na pořadu dne před mužským finále v úterý 18. února od 16 hodin. A v něm se střetnou hráčky PVK Olymp Praha proti hráčkám VK Agel Prostějov.

Kompletní informace o Final Four Českého poháru nalezne veřejnost na internetových stránkách volejbalovypohar.cz.

„Poděkování patří naší partnerské společnosti Chciwwwstranky.cz, která pro tento účel připravila takzvanou microsite. Na stránkách čtenáři naleznou vše, co potřebují. Rozpis zápasů, ceny vstupného, informace o účastnících turnaje, články týkající se Final Four a samozřejmě výsledky jednotlivých utkání,“ říká za marketing VK Jihostroj České Budějovice Libor Matoušek. 

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 24. 4. 2024

Čtvrtek od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze