volejbalový klub jihostroj české budějovice
Mládež 28. 2. 2014

Kadetský finálový turnaj právě probíhá ve Frýdku Místku

Kadetský finálový turnaj, který je vyvrcholením extraligy kadetů, nejvyšší soutěže této kategorie, probíhá od čtvrtka 27. 2. 2014 do 2. 3. 2014 ve Frýdku Místku. Do závěrečného finálového turnaje postoupilo osm nejlepších družstev a mezi nimi nechybí ani Jihostroj Hammers České Budějovice.

Dějství první (základní skupina)

V základní skupině měl Jihostroj ČZU Praha, Příbram a Ostravu. ČZU jako favorit turnaje, se připravil na duel  s námi velmi pečlivě a i když jsme podali slušný výkon tak zvítězil 3:0 na sety.

Druhý zápas proti Příbrami se od začátku vyvíjel ve prospěch Hammers a i když jsme ke konci zápasu měli štěstí tak výsledek 3:0 byl zasloužený.

Duel proti Ostravě jsme začali v trošku pozměněné sestavě, která nám umožňovala flexibilnější útočnou koncepci. Soupeř, ale začal skvěle a po několika špatných momentech v mezihře se bodově vzdálil a zaslouženě vyhrál první set. Ve druhém setu jsme museli šahnout ke střídání na vícero postech a ukázalo se to jako prospěšné neboť jsme se dostali s Ostravou do koncovky, kterou jsme opět prohráli díky velmi špatné mezihře (ulívky, rolády, míče zadarmo, které jsme nevzali). Třetí set jsme začali výrazně lépe a vypracovali jsme si slušné vedení, které jsme uhlídali až do konce. Výborně na útoku hrál hlavně Jirka Kraffer, kterému překvapivě asistoval maličký nahrávač Petr Novák, který byl námi trenéry nominován na univerzála i když měří 170 cm. Hra se proměnila a začali jsme být lepším družstvem. V těchto fázích to byl opravdu nervy drásající mač. Čtvrtá sada byla o poznání vyrovnanější než ta třetí, ale měli jsme nahráno pět bodů a tak přišla na řadu pátá rozhodující sada. Nutno ještě dodat, že vítěz tohoto utkání postupuje mezi nejlepší čtyři týmy v republice. Nervozita by se dala krájet na začátku pátého setu a tak chvílemi nebyl k vidění moc pohledný volejbal. Za stavu 8:6 pro Hammers se otáčeli strany. Soupeř srovnal na 8:8 a vše začalo na novo. Hrdiny páté sady se nakonec stali všichni, ale některé zákroky stojí za zmínku. Martin Tibitanzl předvedl parádní bloky v koncovce pátého sadu a zařídil rozhodující náskok, stejně tak Petr Novák, který se stal mužem zápasu. Velkou pochvalu si zaslouží dirigent hry střídající Jan Hegedüš, který vedl utkání z taktického hlediska znamenitě a já musí smeknout před jeho citem pro nahrávku. Martin Dillinger byl svou stabilitou na podání a na bloku stromem o který se tým mohl v těžkých chvílích opřít. Poslední míč letěl do autu a na hřiště vyběhli všichni aby oslavili toto báječné vítězství, které bylo opravdu vydřené. Všichni hráči týmu si zaslouží pochvalu jak za povzbuzování tak za rady které dávali spoluhráčům při oddechových časech (Vojta Hornát). Konečný stav 3:2 Pro VK Jihostroj Hammers České Budějovice. 

V sobotu se od 15:00 utkáme s Brnem, které vyhrálo první skupinu. Brno je určitě favoritem turnaje, ale my nemáme co ztratit a dáme do toho všechno abychom zkusili vybojovat finále. 

Fanděte nám a držte nám palce, třeba se nám to zítra podaří :-)

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 19. 4. 2024

Sobota od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!