volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 16. 4. 2014

Očekávané finále volejbalové extraligy začíná!

Dlouho očekávané finále volejbalové Uniqa extraligy se rozjede již tento týden v pátek. Úřadující vicemistr - VK Jihostroj České Budějovice - pojede do Liberce, který je letos považován za největšího favorita soutěže.

Již v pátek se roztočí extraligové finále ve volejbale mužů. Do závěrečných bojů podle očekávání postoupila Dukla Liberec, proti ní se postaví českobudějovický Jihostroj, který v klání o zlato nechyběl ani jednou v posledních třech letech.

„Nejlepší kádr jako celek má určitě Liberec. Některé posty mají zdvojené, jiné dokonce i ztrojené. Tím chci říci, že za každého hráče má Dukla adekvátní náhradu. Naprosto vynikající je v letošním roce univerzál Jan Hadrava, o kterém se nebojím hovořit jako o hotovém hráči. Velmi dobře volí na útoku směry. Je schopný zahrát i údery nahoře o ruce ven, navíc je dobrým polařem a vynikající je i na servisu. Na ostatních postech se také těžko hledá slabina, a tak je Dukla letos bezesporu nejlépe poskládaným týmem. Mužstvo se navíc před finále pyšní 30 neprohranými zápasy v řadě, tudíž se dá říci, že by Liberec měl být mírným favoritem. Já ale za sebe říkám, že šance ve finále stále vidím 50 na 50,“ hodnotí soupeře Jan Svoboda, trenér Jihostroje České Budějovice.

Liberec je díky své dominanci v základní části soutěže mírným favoritem. Jak se ale obecně ví, a neplatí to jen ve volejbale, play-off je úplně jiná soutěž, a tak předem hovořit o jakémkoliv favoritovi je vždy předčasné. Velmi podobně na to nahlíží i kapitán Jihostroje Filip Habr: „To, že Dukla postoupí do finále, se očekávalo, ale jestli bych si měl vybrat mezi Libercem a Příbramí, tak musím říci, že jsem spíš radši, že vyhráli Severočeši. Příbram je pro nás vždy nepříjemným soupeřem, a to už proto, že se vlastně jedná o derby. Dukla je navíc v letošním roce favoritem soutěže, což my všichni už velmi dobře víme. Tato role je nezáviděníhodná a vůbec není lehká. Pro nás je tentokrát po letech situace trochu jiná. Po velmi dlouhé době se neočekává, že lehce vyhrajeme. Tím je nálada v týmu mnohem uvolněnější. Co již víme z loňska, je to, že fanoušci často hledají nějakou senzaci. Když favorit klopýtne, je to vždy velká senzace. Na psychiku to pak není lehké, ale v téhle roli je letos jednoznačně Liberec.“

Největší hvězdou Libereckých je bezesporu již zmíněný Jan Hadrava, který vyhrává v letošní sezoně nejrůznější statistiky. „Hadrava letos hraje opravdu výborně. Jeho role v týmu je velmi podobná té Michalovičově v Ostravě v loňské sezoně. My ho samozřejmě budeme chtít co nejlépe ubránit, ale není to pouze o jednom hráči,“ říká o hvězdě soupeřova týmu českobudějovický kapitán.

Jihostroj odehraje své první utkání na liberecké palubovce v pátek od 18 hodin, v sobotu je začátek ve shodném čase.

Na domácí utkání se fanoušci mohou těšit příští týden v úterý a ve středu také od 18:00

Bohužel ani jeden zápas z Podještědí Česká televize nevysílá, a tak je možné oba duely sledovat pouze na portálu TVCOM.cz.


Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále