volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 17. 1. 2015

Havířov venku ještě nevyhrál, zato Jihostroj má formu

Krátce po skvěle odehraném vítězném utkání v Karlových Varech, které ale nakonec nestačilo na postup do Final Four Českého poháru, protože „zlatý set“ vyzněl ve prospěch domácích, čeká na Jihostroj ve 14. kole UNIQA extraligy další překážka v podobě SKV Havířov. Podle papírových předpokladů by neměl být pro Budějovické sobotní duel nějak obtížný.

Slezané totiž v právě probíhajícím ročníku získali pouhá dvě vítězství. Z třinácti odehraných utkání velmi nelichotivá bilance. Přitom hned první extraligové kolo přineslo dva body. Na své palubovce se Havířovští přetahovali s Příbramí a nakonec v tie-breaku vyhráli. Druhá výhra, tentokrát nad ČZU Praha, se nesla takřka ve stejném duchu.

Jenže poslední sobotu se doma nezadařilo. Proti favorizovanému Karlovarsku nešlo počítat s nějakým větším bodovým ziskem, Slezané ale Západočechy v začátcích setů potrápili. Nic platné, ty se hrají až do konce, kde už byl jen jeden tým. Havířov podlehl 0:3. „Karlovarsko si svým soustředěným výkonem zasloužilo vyhrát. Bylo lepší, i když v začátcích setů jsme mu dokázali vzdorovat. Projevily se větší zkušenosti hráčů Karlových Varů,“ hodnotil kouč Ján Hukel.

To Jihočeši mohou být se svými posledními výkony zcela spokojeni. A to i přes konec v Českém poháru. České Budějovice zvítězily v Karlových Varech 3:1, donutily soupeře jít hrát „zlatý set“, který sice nevyšel, i tak ale byl trenér Svoboda s výkonem, který navázal na předchozí vydařené souboje s Benátkami nad Jizerou a Odolenou Vodou, spokojen.

„Jsem rád, že jsme tu naši pohodu a formu předvedli i v Karlových Varech. Z toho mám radost, protože ten výkon byl ještě lepší než v Benátkách. Chci kluky pochválit za vítězství 3:1, za druhé i za to, že vyhráli zlatý set, ale prostě kvůli rozhodnutí rozhodčího jsme prohráli a nepostoupili. Hráči jsou teď frustrovaní, protože soupeře porazili a nejdou dál. Musíme se na to dívat pozitivně, naše hra se zvedá a vrací se nám zranění hráči,“ věděl po zápase na západě Čech Jan Svoboda.

První vzájemný zápas obou soupeřů přišel v této sezóně již ve třetím kole. Jihostroj na palubovce Havířova ztratil jednu sadu a zvítězil 3:1. Zápas, jenž odstartuje v 18 hodin ve Sportovní hale a návštěvníci hokejového duelu Motoru s Kadaní na něj mají vstup za zvýhodněných podmínek (více na volejbalcb.cz), povede rozhodcovská dvojice Činátl - Dušek. V přímém přenosu také poběží na tvcom.cz.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!

Fotogalerie 18. 4. 2024

FOTO: Michal Kriško fandil v kotli Jihostroje