volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 22. 5. 2015

Hráči se připravují na další ročník, vedení pečlivě hledá nového univerzála

Zatímco je český národní tým v plné přípravě na nadcházející reprezentační cyklus, volejbalisté Jihostroje České Budějovice už se chystají na další sezonu UNIQA extraligy. Kádr se začíná pomalu měnit do podoby, která by se v příštím ročníku měla znovu ucházet o nejvyšší příčky.

Úvodem potřeba zmínit už známé informace. Tým opustil nahrávač Petr Zapletal, univerzál Michal Kriško a libero Robert Hupka. Právě na místo slovenského hráče přišel po sedmi letech v německém Berlíně zkušený Martin Kryštof, jenž by s českým vicemistrem rád získal titul, který mu ve sbírce zatím chybí.

Trochu zapeklitá je situace ohledně zraněného Michala Kriška. S tím sice vedení klubu neprodloužilo kontrakt, má s ním však ústní dohodu pro případnou další spolupráci. „Michala zranění hodně limitovalo. Pokud by byl ale zdravotně zcela v pořádku a podstoupil by všechny zátěžové testy, jsme ochotni s ním znovu začít jednat o nové smlouvě,“ říká manažer Jihostroje Stanislav Pochop.

Zatím se za něj hledá náhrada. A českobudějovický celek prozatím neloví v tuzemských vodách. Na zkoušce byl například argentinský reprezentant Bruno Romanutti, v hledáčku jsou rovněž další hráči, například z Kuby. „Rozhodnutí ale určitě nepadne v nejbližších dnech,“ doplňuje informace o situaci kolem nového univerzála Pochop.

Naopak s největší pravděpodobností do kádru přijde mladý a nadějný nahrávač Kristián Červinka z Volejbalu Brno, který by měl krýt záda Filipu Habrovi, od něhož by se měl učit a sbírat zkušenosti. „Hodně si od něj slibujeme. Má určitě velký potenciál být dobrým nahrávačem,“ mluví o Červinkovi manažer Jihostroje.

Pohyby v sestavě se týkají i dalších členů stříbrné sestavy z posledního ročníku. Na hostování by měl odejít do některého z extraligových týmů smečař Petr Šulista, aby získal zápasové vytížení. Naopak univerzál Martin Pleva se s největší pravděpodobností vrátí do mateřského VK EGE České Budějovice, kde by měl čekat na šanci v Jihostroji.

Vedení klubu také dostalo nabídku i v další sezoně hrát prestižní Ligu mistrů, přestože Jihočeši neobhájili titul. Tým ale nakonec zůstane v Poháru CEV. „Nejde o finanční stránku, ale cítíme, že klub bude více konkurenceschopný v této soutěži,“ uzavírá Pochop.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále