volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 4. 1. 2013

„Naše výkonnost půjde nahoru,“ věří Jan Diviš

Prezident VK Jihostroj Jan Diviš hodnotí dosavadní působení budějckých volejbalistů v české Uniqa extralize i Lize mistrů. I když tým své poslední vystoupení v loňském roce proti Starému Městu prohrál 0:3, šéf oddílu věří, že prohry proti papírově slabším soupeřům se již nebudou opakovat.

„Hodnocení uplynulé části sezony musím rozdělit do tří skupin. Jako první bych rád shrnul průběh základní skupiny Ligy mistrů, ze které jsme postoupili do poháru CEV, což považuji za velký úspěch.

Poprvé jsme v Lize mistrů zvítězili ve dvou domácích utkáních a i na hřištích soupeřů jsme odehráli velice kvalitní zápasy, například proti Novosibirsku a Budvě. Už z tohoto pohledu lze aktuální ročník považovat za úspěšný.

Co by mne ale velmi potěšilo, by byl postup v poháru CEV přes Ankaru. Pokud tým postoupí mezi čtyři nejlepší, nebojím se říci, že by šlo o historický úspěch nejen pro Jihostroj, ale pro celý český klubový volejbal,“ uvedl k počínání budějckého klubu v Lize mistrů Jan Diviš.

Tuzemský mistr skončil v základní skupině Ligy mistrů na třetím místě, což ho posunulo do dalších bojů v poháru CEV, který je druhou nejprestižnější klubovou soutěží.

Jihostroj v něm narazí na Ankaru, se kterou se utká ve čtvrtek 17. ledna na domácí palubovce. O týden později přesně o týden později odehraje odvetné utkání v Turecku. Vítěz duelu postoupí do semifinále poháru.

„Naproti mému předchozím slovům musím říci, že dosavadní výsledky v české extralize jsou pro mě a jistě i naše fanoušky zatím zklamáním. Mohlo by se sice zdát, že tyto zápasy nejsou v celkovém kontextu až tak důležité, ale my hrajeme volejbal zejména pro diváky a fanoušky. Pokud tedy nebudeme vítězit, tak o jejich přízeň přijdeme.

Je třeba, aby si tuto skutečnost uvědomili i hráči a koncentrovali se stoprocentně na všechna utkání, a to i proti zdánlivě slabšímu soupeři. Všechny naše prohry mají příčinu ve ztrátě motivace a malém nasazení do utkání. Skoro bych řekl, že je to takový český sportovní neduh, který se netýká zdaleka jen volejbalu, ale objevuje se ve všech sportech. Je to taková ta poslední kapka, která nám ještě chybí do úplné profesionality,“ řekl ještě prezident Jihostroje Jan Diviš.

„Je třeba zmínit, že nás také provázela trochu smůla na zranění, se kterými postupně bojovali Fila, Pláteník, Michálek, Novotný a Habr. To je věc, která týmu na psychické pohodě v šatně rozhodně nepřidá. Navíc někteří hráči nastupovali na hřiště s nedoléčenými zraněními, a to se samozřejmě musí odrazit i na výkonu a psychické pohodě jednotlivců.

Nebudeme zastírat, že kvůli tomu proběhla i malá bouře v šatně. Teď ale začínáme v novém roce zase od začátku. Moje zprávy od trenéra říkají, že situace se začíná uklidňovat, a tak je snad po bouři a naše forma půjde již jen nahoru.

Co se týká změn v kádru, tak zatím o žádné neuvažuji, protože věřím, že tým se dá v nejbližších dnech dohromady a prohry proti soupeřům, jako je ČZU či Staré Město, se již opakovat nebudou. Za tyto porážky bych se také rád omluvil našim fanouškům, protože o jejich spokojenost nám jde především,“ doplnil ještě Diviš.

„Nakonec bych chtěl všem příznivcům volejbalu popřát šťastný nový rok, hodně zdraví i úspěchů a doufám, že nám diváci a fanoušci zachovají přízeň i v příští sezoně a budou nám i nadále držet palce,“ popřál všem na závěr rozhovoru nejvyšší muž volejbalového Jihostroje.

Budějčáci odehrají již tuto sobotu své první letošní domácí utkání proti týmu Benátek nad Jizerou, který je momentálně na osmém místě tabulky. Hráče můžete přijít podpořit do Sportovní haly od 18 hodin.

Zdroj: Budejcká Drbna

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále