volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 11. 12. 2016

K pondělní dohrávce 10. kola UNIQA volejbalové extraligy přijede do Sportovní haly Zlín

V rychlém sledu pokračuje program českobudějovických hráčů. Na začátku nového týdne se v dohrávce 10. kola UNIQA volejbalové extraligy představí proti týmu VSC Fatra Zlín. Naváží na dobrý výsledek z úvodního zápasu prvního kola Vyzývacího poháru a potvrdí roli favorita? Začíná se ve Sportovní hale v pondělí 12. prosince od 18 hodin.

Zlín by se patrně rád viděl na vyšších místech tabulky české extraligy. Zatím mu však náleží po devíti odehraných zápasech osmé místo. Přesto se zde objevila po posledním duelu jiskra naděje na posun vzhůru. V moravském derby dokázali svěřenci Romana Macka zvládnout pětisetovou bitvu v Brně a brali v souboji s úřadujícím vicemistrem dva body.

„Vyhráli jsme, to je výborné. Do koncovky čtvrtého setu to bylo velmi vyrovnané utkání, byli jsme již těsně u zisku tří bodů. Ale zase jsme trochu usnuli a domácí dali dobrý servis. Nicméně jsem rád za vítězství,“ komentoval po střetnutí kouč Zlína. K úspěchu přispěl osmadvaceti body slovenský univerzál Luboš Kostoláni, který je čtvrtým nejvíce bodujícím hráčem soutěže.

České Budějovice jsou výsledkově stále jako na horské dráze. Nejprve si na nich v 9. kole UNIQA volejbalové extraligy smlslo ve třech sadách Karlovarsko, o pár dní později ale už Jihostroj zapomněl na nepodařený duel a v rámci úvodního utkání prvního kola Vyzývacího poháru proti maďarskému celku Vegyész RC Kazincbarcika nedal na palubovce soupeře svému protivníkovi šanci. Po vyrovnaném prvním setu jasně převzal otěže střetnutí a vyhrál 3:0 na sety.

„Začali jsme nervózně a nebyl to od nás dobrý výkon. Ale poté jsme se uklidnili, zlepšili jsme naši hru v poli, což se nakonec ukázalo jako klíč k úspěchu,“ zhodnotil zápas s Kazincbarcikou kouč Jan Svoboda. Pomalu se do utkání dostával univerzál Gevert, nakonec to ale byl on, který ukončil souboj s Maďary a stal se nejvíce bodujícím hráčem. Dobrý výkon podal také smečař Fila.

Pondělní dohrávka 10. kola UNIQA volejbalové extraligy mezi šestými Českými Budějovicemi a osmým Zlínem začíná ve Sportovní hale v 18 hodin. Řídit utkání bude dvojice rozhodčích Pecháček – Grabovský. Zápas bude živě přenášet i portál TVCOM.cz.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 19. 4. 2024

Sobota od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!