volejbalový klub jihostroj české budějovice
Preview 10. 3. 2017

O soupeři pro play-off rozhodne poslední zápas základní části s Ostravou

Poslední utkání základní části UNIQA volejbalové extraligy bude napínavé až do závěrečné výměny. Jihočeši bojují o výhodu domácího prostředí pro čtvrtfinále play-off a mají vše ve svých rukou. Tříbodová výhra proti Ostravě znamená jistotu konečného třetího místa. Jak sobotní utkání ve Sportovní hale dopadne?

Na druhé straně palubovky však bude čekat nepříjemný soupeř pod vedením bývalého reprezentačního trenéra Zdeňka Šmejkala. A Ostravští nedají svou kůži lacino, stále bojují o vylepšení umístění po základní části. Pokud by v Českých Budějovicích vyhráli za tři body, teoreticky by se mohli vyšvihnout až na šesté místo, které okupuje Liberec. Naopak dozadu se už ohlížet nemusí, boj o osmé a poslední postupové místo do play-off se jich netýká.

Slezané jsou navíc posilněni cenným vítězstvím proti Karlovarsku, které skončí po základní části druhé. Šlo sice o pětisetovou bitvu, ale Ostravě se ziskem dvou bodů jistě nalila nová krev do žil. Bylo to takové, co se týká sestav, specifické utkání, ale jsem rád za dva body znamenající vítězství, kdy chceme jít do play-off s pocitem vyhraných zápasů,“hodnotil po střetnutí kouč Šmejkal.

České Budějovice zvládly skvěle tíhu okamžiku v televizní dohrávce předposledního kola základní části. I bez zraněných Fily a Geverta nedali volejbalisté Jihostroje šanci Zlínu, který bojuje o play-off, a snadno zvítězili ve třech setech. Vypadalo to jako jasné vítězství, ale žádné vítězství není jasné. Museli jsme v určitých fázích prvních dvou setů překonat odpor. Naštěstí jsme měli dobrý servis a dobrou obranu, což rozhodlo. Opřeli jsme se také o slušný příjem,řekl k zápasu trenér René Dvořák.

Jihočeši se tím vrátili na třetí místo a připravili si dobrou výchozí pozici k jeho udržení. Když se jim to podaří, případně skončí čtvrtí, minimálně ve čtvrtfinále začnou sérii před vlastním publikem. Zajímavé bude v posledním kole sledovat, kdo se stane jejich soupeřem. Momentálně by se jednalo o Duklu Liberec, obhájce mistrovského titulu. S ní mají v sezoně vyrovnanou bilanci. Zatím je ale na jakékoliv predikce brzo.

Souboj třetího a sedmého celku tabulky začíná ve Sportovní hale 11. března od 18 hodin. Řídit jej bude rozhodcovská dvojice Rychlík – Činátl. Přímým přenosem poběží jako už tradičně na webovém portálu TVCOM.cz

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 19. 4. 2024

Sobota od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!