volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 16. 1. 2013

Radek Mach o Turecku o kávě o prohrách a o novinkách ze šatny

Radek Mach se rozpovídal o novinkách v šatně o Turecku o kávě o prohraných zápasech. Tento statný sympatický dlouhán, je jeden ze základních pilířů Jihostroje již řadu let.

Radku už jsi někdy hrál s tureckým týmem?

Nehrál, ale těším se na tento souboj o postup do Final Four poháru CEV.

Byl jsi už někdy v Turecku a jestli ano jaké na něj máš vzpomínky?

Byl jsem na fakultativním poznávacím zájezdu v Istanbulu, který ve mně zanechal příjemné vzpomínky. Zaujaly mne hlavně památky jako modrá mešita, Hagia sofhia a výlet lodí po Bosporu, kde lze vidět za jeden den celý sultánský palác.

Prozradíš nám nějaké zavedené novinky ze šatny? Něco co jste letos ve své šatně zavedli nového nebo vylepšili?

Pořídili jsme si automatický presovač a tak si můžu před každým zápasem nebo tréninkem uvařit kávu dle nálady. Také jsme si pořídili do šatny nové hráče, kteří sebou přinesli tradiční vstupenku v podobě zlatavého moku.

Jakou kávu pijete a kdo pije tureckou?

Tureckou kávu pije David Juračka a já si ji také občas rád dopřeji, ale většinou jen o víkendu. Někdo si dělá jenom pikolíčko, někdo extra silnou, nebo střední kávu.

V zápasech ligy mistrů se vám slušně dařilo, ale v české extralize to trošku skřípalo, jak to hodnotíš ty jako už pohárový zkušeňák?

Ty zápasy ve kterých se nám nedařilo byli po vypjatých bojích v lize mistrů a tudíž bych přisuzoval dílčí nezdary této skutečnosti, mezi které patří cestování, časové posuny atd.

Na co hlavně by jsi chtěl pozvat diváky?

Hlavně bych chtěl pozvat diváky na zápas, ve kterém se bude rozhodovat o největším pohárové úspěchu na klubové úrovni za posledních patnáct let v české extralize.

Pro diváky je připravena řada zajímavostí, jako je například Terecký Bazar (fan shop) ve kterém bude všechno zboží výrazně zlevněno. Mezi sety se představí orientální tanečnice z tanečního studia Oáza, diváci si mohou odložit v tomto utkání své teplé bundy v šatně, také mohou vyhrát auto na víkend s ACR Auto a nebo dostat tureckou kávu od supermarketu Terno, když se divák dostaví s tureckou šavlí.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 19. 4. 2024

Sobota od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!