volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 18. 1. 2013

Michal Kriško a Jan Svoboda zvou na derby s Příbramí

Univerzál Michal Kriško a trenér Jan Svoboda byli ještě donedávna spjati s Příbramskými kocoury, kteří se o víkendu přijedou poprat o body na jih Čech.

Oba jste spolu strávili několik let v Příbrami, jak se vám líbilo v tomto středočeském klubu?

Svoboda: Příjemný tři roky, Příbram bych charakterizoval jako malý domácí klub, který nebyl úplně profesionální, ale pracovalo se s nadšením a s podporou výborného publika.

Kriško: Líbilo se mi tam, strávil jsem tam dlouhou dobu, zvykl jsem si na tamní lidi i atmosféru. Nejvýraznější vzpomínku mám na loňský rok, kdy jsme získali bronzovou medaili. Je to má první medaile a proto ta silná vzpomínka na tento moment.

Souboj Příbrami a Budějovic se označuje jako derby a jistě mi potvrdíte, že má takový větší náboj, jak to vnímáte vy dva, kteří Příbramí prošli?

Svoboda: Nevnímám to tak ani jako derby, spíše to vnímám z pozice trenéra, který naposled působil v Příbrami a teď působí v Českých Budějovicích. Je ale pravda že shodou okolností na sebe tato družstva naráží v play-off pravidelně.

Kriško: Určitě to má větší náboj s tím musím souhlasit, pro nás i pro Příbram je to prestižní záležitost. Souboj je sváděn jak na palubovce, tak v hledišti. Určitě je to atraktivní utkání.

Jak se vám žije v Budějovicích v porovnání s Příbramí?

Svoboda: Daleko lépe asi proto, že pocházím z podobného města (Hradec Králové) a to ať velikostí, počtem obyvatel, rovinou a nebo cyklostylem života.

Kriško: Já jsem zde v Budějovicích hodně spokojený, pronajal jsem si hezký byt, i město je velice zajímavé. Srovnávat s Příbramí zatím nemohu, protože tam jsem žil devět let a zde jsem teprve chvíli.

Co by jste vyzdvihli na utkání s Příbramí, na co by se měli diváci těšit?

Svoboda: Na důležitý zápas mezi pohárovými utkáními a aktuálně na souboj družstev z čela tabulky.

Kriško: Na nás. Na dobrý volejbal. Na bojovnost a emoce. My i Příbram chceme naplno bodovat. V případě vítězství se posuneme na druhou příčku v tabulce extraligy právě před Příbram.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 19. 4. 2024

Sobota od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!