volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 7. 10. 2017

Nejlepším hráčem domácí premiéry byl smečař Halaba

JIhostroj se před domácím publikem uvedl na jedničku. Zaplněná českobudějovická Sportovní hala sledovala třísetovou vítěznou bitvu Jihostroje proti Brnu.

Přestože se v úvodu první sady hrála vyrovnaná partie, po druhém oddechovém čase už Jihostroj zařadil vyšší rychlostní stupeň a stav 18:12 donutil brněnského kouče Ondřeje Marka ke střídání. Blokař Klapal  vystřídal Pražáka a vstoupit na palubovku se chystal i Červinka, který vystřídal Ondřeje Boulu za stavu 21:13.  V závěru setu chyboval Michal Hrazdila, naopak českobudějovický Halaba předvedl vynikající servis, jenž zakončil set. Nejvíce bodujícím hráčem prvního setu byl Filip Křesťan.

Ve druhém dějství si Jihostroj opět pomalu vytvářel náskok ve skóre. V koncovce se blýskl dvojblok Michálek - Todua, který připsal Jihostroji dvaadvacátý bod. V závěru ještě Brno vystřídalo, za Mendozu přišel Římal. Za stavu 23:19 přišel na servis Kraffer.  Set ukončil blokař Ondrovič rychlým útokem středem sítě. 

Třetí set byl nejvyrovnanější partií celého utkání. V úvodu se lépe dařilo Brnu a Jihostroj srovnal až za stavu 15:15. Poté už Jihočeši zpřesnili hru a dobrým servisem a následnou obranou se ujali v koncovce vedení. Set zakončili stavem 25:22. Nejvíce bodujícím hráčem zápasu byl polský smečař Pawel Halaba.


Vyjádření po utkání:

René Dvořák (trenér Jihostroj Č. Budějovice) - V prvním setu jsme dostali Brno pod tlak servisem. Ve druhém setu jsme tlačili na soupeře hned od začátku. Zato ve třetím setu jsme malinko povolili, a to se nám málem nevyplatilo. Museli jsme dohánět ztrátu. Brno by roztáhlo křídla a hrálo by to, co se od něj očekává, až se dá dokupy.

Radek Mach (kapitán domácích): Zápas se nám povedl hlavně v obraně, díky dobrému servisu. Jen ve třetím setu nám trochu utekli, ale zase obranou a servisem jsme se z toho dostali. Chtěl bych poděkovat divákům, že jich přišlo opravdu hodně. 

Ondřej Marek (trenér Brna) Budějovice nás od začátku talčili jak na servisu tak v obraně a my jsme se těžko proti nim prosazovali. V určité fázi jsme byli vyrovnaným soupeřem, ale potom vždy přišlo postavení, ze kterého se nám nepodařilo otočit. Domácí to ustáli na přihrávce to bylo klíčové. 

Michal Hrazdira (kapitán Brna): Já bych vyzdvihnul výkon polského smečaře Halaby, my jsme ani nečekali, že nastoupí. Odehrál zde životní zápas, nebyly jsme schopni ho ubránit. Ale Budějovice hrají doma vždy dobře. My musíme vyhrávat doma.  Dnes se to bohužel nepovedlo. 


Jihostroj Č. Budějovice - Volejbal Brno 3:0 ( 25:16, 25:21, 25:22)

Sestava Jihostroje: Palgut, Křesťan, Halaba, Michálek, Ondrovič, Todua, libero - Kryštof. Střídali: Kraffer.
Hlavní trenér: René Dvořák

Sestava Brna: Boula, Hrazdira, Handlíř, Oksanovič, Pražák, Mendoza - libero Weber. Střídali: Klapal, Římal
Hlavní trenér: Ondřej Marek


Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 19. 4. 2024

Sobota od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!