volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 15. 11. 2017

Prodej dresů zahájen! Ve čtvrtek vstoupí Jihostroj do Českého poháru, hostí Ostravu

Volejbalisté Jihostroje v neděli sice nad finskou Sastamalou zvítězili, ale postup do Ligy mistrů jim utekl ve zlatém setu. Pokračovat tak budou v evropském poháru CEV (další soupeř zatím není znám).

“Cílem bylo vyhrát proti Sastamale za tři body, to se nám podařilo. Prohráli jsme jeden set, kde jsme nesplnili pokyny, které jsme si dali. Potřebovali jsme je zatlačit servisem a následně ubránit, ale to se nám nepodařilo ani v tom nešťastném zlatém setu,” zhodnotil nedělní zápas nahrávač Filip Palgut. “Sastamala má velmi zkušené hráče, a právě těmi zkušenostmi vyhráli ten zlatý set. Nyní se musíme soustředit na pohár CEV, který nás čeká,” dodává českobudějovický nahrávač. 

Systém poháru CEV je jednodušší, zápasy se hrají doma a venku. V Lize mistrů se musí postupovat ze základní skupiny. “Pohár CEV není tak náročný na cestování, zbyde nám více času se soustředit na extraligu a Český pohár, do kterého vstoupíme prvním zápasem proti Ostravě, kterou jsme v zápase u nich doma dobře ubránili. Musíme na poslední zápas rychle zapomenout a soustředit se dál na Český pohár a extraligu, kde jsme neztratili ani set, ale zatím jsme nehráli s nikým z první čtyřky. Tam se ukáže. Také záleží, jestli budeme hrát doma nebo venku, uvidíme,” uzavírá slovenský reprezentant Filip Palgut.  


Čvrtek bude patřit Českému poháru! Jihostroj doma přivítá Ostravu

Dalším soupeřem jihočeského týmu bude Ostrava. K největším úspěchům ostravského volejbalového klubu patří tři extraligové tituly, a to z roku 1968, 2006 a 2013. Dále pak dvě stříbrné extraligové medaile (2008, 2011) a jedna bronzová (2009). Ostrava se stala třikrát vítězem Českého poháru (2010, 2012, 2015) a dvakrát vítězem Československého poháru (2010, 2012). Do sezóny 2017/18 vstupuje s cílem udržet se mezi osmi nejlepšími týmy extraligy a bojovat v play-off o čtyřku nejlepších. Dalším cílem je stabilizovat klub, najít generálního partnera a rozšířit členskou základnu.

Hlavní změnou ostravského týmu je výměna trenéra. Po sedmi sezónách odešel první trenér Zdeněk Šmejkal, který v době vedení ostravského týmu vedl i reprezentační výběr. Nyní tým vede z pozice hlavního kouče mladý Jan Václavík, jenž dříve hrál na liberu. Jmenováním do funkce trenérské jedničky se stal nejmladším koučem v extralize.

Změnu udělala Ostrava i v mládežnické složce, kde nově angažovala trenéra nejvyšší slovenské trenérské třídy Romana Dvorana z Žiliny. Do týmu nově přišel na post libera Damian SOBCZAK (Kielce POLSKO) a smečařský post posílil Christopher NUGENT (Penn State USA). Tým dále doplnili mladí hráči, kteří přešli z juniorského týmu: Filip BOŘUTA, Denis KAMRÁDEK, Jakub DVOŘÁK a Lukáš VAŠINA. V létě tým opustil smečař Petr ŠULISTA, který zamířil do Kladna a Ondřej LACH odešel do týmu Stará Bělá.

Ostrava se do 3. kola Českého poháru probojovala vítězstvím přes Beskydy. Zápas v českobudějovické Sportovní hale začne ve čtvrtek večer od 18 hodin. 


Prodej dresů pro fanoušky 

Prodej volejbalových dresů VK Jihostroj Č. Budějovice bude probíhat vždy před zápasem u hlavního vstupu v klubovém Fanshopu. Zájemci si mohou velikost dresu vyzkoušet přímo v hale, a také si domluvit dres s vlastním číslem a jménem za cenu 550 Kč. Stánek u vstupu bude před každým domácím zápasem. Dále si také dresy můžete objednávat u vedoucího fanklubu Jana Čipery na emailu:  jancipe@gmail.com





Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!

Fotogalerie 18. 4. 2024

FOTO: Michal Kriško fandil v kotli Jihostroje