volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 16. 12. 2017

Drama s Příbramí zvládl Jihostroj na jedničku! Šanci dostali i mladí hráči

Druhou polovinu základní části zahájil českobudějovický Jihostroj v domácím prostředí, kde od 18 hodin hostil Příbram. Jihočeši nastoupili bez zraněného Martina Kryštofa. Na postu libera tak zaskakoval v odlišném dresu Petr Michálek.

Příbram měla v prvním setu vynikající začátek, výborně útočila i bránila a Jihostroj neustále dotahoval. Až za stavu 8:8 se stav dorovnal. Před vstupem do koncovky si Příbram udělala tříbodový náskok, když vedla 18:15. Jihostroj však srovnal na 23:23. Dramatická koncovka se bod po bodu přehoupla až na 26:26. Pantič útočil do zámezí, Halaba servíroval také mimo hřiště a psal se stav 27:27.  Až slovenský reprezentant Peter Ondrovič středem sítě rychle zaútočil, poté i zablokoval a rozhodl o vítězství v první sadě pro domácí 30:28. 

Ve druhém setu, kdy se ujala vedení hostující Příbram (4:7), přišel na hřiště Marek Šotola místo Filipa Křesťana. A opět se vyrovnal stav, jako v prvním setu, až za stavu 8:8. Trenér René Dvořák poslal na hřiště místo Filipa Palguta mladého nahrávače Filipa Kupilíka. Na 12:12 srovnal ostrou diagonálou Marek Šotola. Před koncovkou přišel na servis Jirka Kraffer místo Fily, poté Příbram snížila rozdíl ve skóre  19:18. Jihostroj si však koncovku nechtěl nechat vzít a nedopustil drama jako v setu prvním. Dvakrát bodoval Halaba a Příbram ještě vystřídala na servis Mikulenku za Rychetského, který však  na podání chyboval a set ukončil stav 25:20.  

Do třetího setu vstupoval na hřiště v základní sestavě Kupilík i Šotola. A poprvé v tomto zápase vstupovali Jihočeši do prvního oddechového času za vedení (8:6). Za stavu 11:7 dostali příbramští hosté červenou kartu. Poté se na straně příbramského týmu zastavil čas a Jihostroj šel do vedení s velkým rozdílem (18:11).  V závěru setu přišel na hřiště Pepa Polák místo Ondroviče. Kapitán Radek Mach zápas útokem středem sítě ukončil

Ohlasy po utkání:

René Dvořák (trenér Jihostroje) - Podepisuje se na nás únava, ale jak jsem předpokládal, byl to motivačně těžký zápas. Nejsme kompletní a máme trošičku problémy v obraně. Nebylo to nic lehkého. Trošičku jsme se trápili na útoku. Nicméně, jsem moc rád, že jsme tento zápas zvládli. Měli jsme možnost, že se na hřiště dostali i mladí hráči jako Šotola, Polák a Kupilík, což je pozitivní.

Radek Mach (kapitán Č. Budějovice) - Začátek zápasu nás nezastihl v dobré koncentraci, ale naštěstí jsme dramatickou koncovku prvního setu zvládli. Poté šel náš výkon, díky střídajícím mladým hráčům, nahoru. Ve třetím setu jsme měli zápas ve svých rukách.

Martin Kop (trenér Příbrami) - V prvním setu jsme vedli a podlehli 30:28, ve druhém setu jsme také vedli, ale ve třetím setu už jsme dali šanci i našim kadetům. Kdyby jsme vyhráli první set, tak to tady mohlo být zajímavější. Já jsem s výkonem moc spokojen. I s míči MIKASA jsme se porvali velmi dobře, takže jsem spokojený. 

David Juračka (hráč Příbrami) - Škoda, že jsme nevyužili náskoky, vedli jsme o čtyři body a nevyužili jsme to.  Jihostroj dal lepší servis, ubránil nás. Dařilo se nám do poloviny druhého setu, poté jsme nesložili balon na jedny ruce a už jsme se vezli. 


Jihostroj Č. Budějovice - Eurositex Příbram 3:0 (30:28, 25:20, 25:18)

Rozhodčí: Nedbálek A. , Dušek P.

Počet diváků: 800

Domácí: Palgut, Mach, Křesťan, Halaba, Ondrovič, Fila. LIbero: Michálek. Střídali: Šotola,Todua, Kraffer, Kupilík, Polák

Hosté: Pantič, Passier, Bohm, Renovica, Mikulenka, Hrdý. Libero: Juračka. Střídali: Mikulenka, Kohlmann,  Rychecký


Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!

Fotogalerie 18. 4. 2024

FOTO: Michal Kriško fandil v kotli Jihostroje