volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 21. 2. 2018

Autogramiáda! Společný trénink s hráči Jihostroje děti na ZŠ O. Nedbala bavil

V úterý měli žáci na ZŠ O. Nedbala nebývalé zpestření školního dopoledne. Do tamní nové tělocvičny dorazil na devátou hodinu kompletní tým Jihostroje. A nechyběla ani závěrečná autogramiáda.

Extraligovému týmu chyběli pouze kadeti Marek Šotola s Josefem Polákem, kteří měli reprezentační povinnosti s mládežnickým týmem a Valerij Todua s Petrem Ondrovičem, kteří se doléčují. Více se však o této akci rozpovídal šéftrenér mládeže VK České Budějovice Vojta Zach, který celé sportovní dopoledne organizoval, moderoval i hudebně režíroval. 

“Akce byla určena pro žáky Základní školy Oskara Nedbala. Je to akce pro celou školu, ale hlavně se to týká žáků ze sportovních tříd. Jsou to třídy s rozšířenou tělěsnou výchovou, které mají větší počet hodin tělocviku, tak přesně pro tyto žáky je to určené a připravené,” říká úvodem trenér Zach.

Dopolední akce měla opravdu výborně připravený program, který všechny přítomné (nejen děti, ale i kantory) bavil.  Děti si místo učení v lavicích vyzkoušely profesionální trénink s extraligovými mistry.  A nechyběla ani společná atletická abeceda, kterou vedl kapitán Jihostroje Radek Mach

"Zapojili jsme do akce děti z prvních až pátých tříd a každý ročník si vyzkoušel s hráči předzápasovou přípravu. S hráči se rozhýbali, procvičili, protáhli a vyzkoušeli atletickou abecedu. Prostě to, co dělají profesionální sportovci před každým tréninkem. Poté si všichni dohromady vyzkoušeli “závodivky”, soutěžní disciplíny s volejbalovým míče. Také se všichni rozpinkali, poté se hráči samostatně rozsmečovali. To bylo pro děti nejzajímavější, protože se těšily, jak uvidí tu ránu. No a závěrem jsme měli připravenou specialitu, kde jsme žákům ukázali dělo, které střílí míče a napodobuje skákaný servis. Je to pomůcka, která je dnes hodně rozšířená a tady na Základní škole O. Nedbala dokonce jedno dělo máme, protože tady trénuje naše mládežnická část Jihostroje. Takže jsme dělo vyzkoušeli naplno a ukázali dětěm, jak se s tím hráči musí vypořádat,” popsal zajímavý program živého dopoledne pro děti šéftrenér mládeže. 

Tato akce Jihostroje s partnerskou  Základní školou O. Nedbala probíhá každým rokem. “Je to tradiční akce a dětí hráče znají a už se na ně těší. My tuto akci zvládneme uspořádat maximálně dvakrát či třikrát do roka na školách v Č. Budějovicích. Taková akce není úplně jednoduchá na organizaci, protože hráči mají plný program, který se několik dní dává dohromady. Hráči Jihostroje to mají jako zábavnou akci, ale hned potom spěchali na vlastní trénink," dodává organizátor akce Vojta Zach.

Závěrem se uskutečnila podpisová akce, kdy asistent Jihostroje Tomáš Skolka rozdal dětem plakáty a brožurky k podpisu. A tak děti zavalily hráče svými deníčky a fotkami, jenž chtěli podepsat. 


Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 19. 4. 2024

Sobota od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!