volejbalový klub jihostroj české budějovice
Rozhovor 30. 3. 2018

Ne vždy je jednoduché potvrdit roli favorita, přiznává volejbalista Křesťan

ROZHOVOR - Sobotní večer ukáže, kdo z čtvrtfinálové dvojice Brno - Karlovarsko postoupí do závěrečných bojů o medaile!

Jihostroj je v semifinále už od neděle a bedlivě vyhlíží soupeře. Kladno narazí na Liberec, Jihostroj na lepšího z dvojice Karlovarsko - Brno.

 Českobudějovický Jihostroj má za sebou rychlý průběh čtvrtfinálové série, kde zdolal Ústí nad Labem 3:0 na zápasy. Nejvíce bodujícím hráčem posledního zápasu byl 202 cm vysoký univerzál Filip Křesťan (30), který soupeři z Ústí nad Labem nasázel během tří setů 15 bodů a v pozápasovém rozhovoru přiznal, že ne vždy je jednoduché potvrdit roli favorita.

Filipe, čtvrtfinále s Ústím jste zvládli během tří zápasů, což je výhoda, která vám dává čas připravit se na semifinále, je to tak?
Jsem rád, že jsme zápasy proti Ústí zvládli, protože ne vždy je úplně jednoduché potvrdit roli favorita. S tím má problémy i Liberec a Karlovarsko, kde jsou zápasy ještě otevřené. Také jsem moc rád, že jsme čtvrtfinále zvládli odehrát na tři vítězné zápasy, což pro nás bylo moc důležité, abychom nabrali sílu a odpočinuli si. 

Jihostroj narazí v semifinále pravděpodobně na Karlovarsko (2:2 na zápasy s Brnem), ale ani Liberec neměl semifinále hned jisté. Bylo zaváhání Liberce a Karlovarska překvapením?
U Liberce to je trošku překvapení, ale jak jsem řekl, vyhrávat je někdy hodně svazující, než útočit ze zadní pozice. U čtvrtfinálové dvojice Karlovarsko/Brno jsem čekal, že to bude vyrovnané. Je to souboj čtvrtého týmu tabulky s pátým a Brno se dokáže výborně na zápasy připravit, takže tam to až tak velké překvapení není. 

Karlovarsko nebo Brno? Kterého soupeře si do semifinále více přeješ? 
Víceméně je to jedno. Pokud chcete pomýšlet na finále, potažmo vyhrát titul, tak musíte umět porazit každého soupeře. Je mi to opravdu jedno. Určitě jsou týmy, které jsou pro nás hratelnější, ale v této fázi už musíme porazit kohokoliv.

Trenér Dvořák dokáže s nasazením základní sestavy překvapit. Jak to vnímáte?
Musíme hrát pořád naplno. A to i na tréninku. Klíč k tomu není rivalita v týmu, ale samozřejmě, že si musíme šlapat na záda. Pokud chceme jít všichni spolu za titulem, tak musí jít stranou i rivalita a je jedno, kdo právě hraje. Navzájem si v týmu pomáháme! Není jednoduché to sledovat z lavičky, když se přiznám, ale je pro mě a náš tým přednostnější vítězství. To je nejdůležitější. 

Jak využijete čas, než se rozhodne, kdo bude semifinálovým soupeřem?
Budeme mít regeneraci, a poté chceme nabírat sílu na semifinále. Blíží se konec sezony a není jednoduché to zvládat, ale po regeneraci najedeme na posilování, protože zápasy budou daleko těžší a náročnější a budeme potřebovat fyzičku. 

Blíží se Velikonoce, tak se zeptám, jestli je u vás doma vše přichystáno?
Už jsem dostal pokáráno, že si musím uplést pomlázku, abych dostal výslužku. Takže mě čeká poprvé v životě pletení pomlázky.

Takže zvládáš i pletení velikonoční pomlázky?
Musím si to vygooglovat (úsměv). Ale možná strávím Velikonoce na tréninku. Když je sezona, tyhle věci jdou trochu stranou. Velikonoční výzdobu doma máme, o to se postarala přítelkyně, takže já jsem ten, kdo přijde domů a má všechno připravené.






Autor: Blanka Popelková


Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále