volejbalový klub jihostroj české budějovice
Rozhovor 5. 4. 2018

Musíme hrát odvážně a jít si za vítězstvím, říká prezident Jihostroje Jan Diviš

ROZHOVOR - Volejbalisté Jihostroje zahájili doma extraligové semifinále s Karlovarskem prohrou 3:0 na sety.

Tým Reného Dvořáka se nyní přesouvá k odvetě do Karlových Varů, kde bude bojovat o vyrovnání série. 

Druhý semifinálový zápas je na programu v pátek odpoledne už od 16:30 hodin a dobře rozehrané Karlovarsko může využít výhody domácího prostředí. 

K nepovedenému startu semifinálové série se v krátkém pozápasovém rozhovoru vyjádřil prezident klubu Ing. Jan Diviš, který se snaží tým do páteční odvety povzbudit. 

Jak hodnotíte hladký postup do semifinále a následně první odehraný zápas proti Karlovarsku?
Ve čtvrtfinále jsme možná neměli optimální výkon, byly tam chyby, ale v těchto zápasech se dalo vyhrávat, protože na tým z Ústí to stačilo. Nyní se do semifinále probojovala favorizovaná čtveřice a tady jsme narazili na lépe připraveného soupeře, kde mi z naší strany chyběla hlavně odvaha. 

Co rozhodovalo, čím nás soupeř z Karlových Varů podle vás přehrál?
Nešli jsme do servisu naplno a neriskovali jsme. S tak kvalitním soupeřem, aniž bychom na něj tlačili servisem, se hrát nedá. Soupeř byl lepší na podání a od toho se odvíjel i příjem a následně další vývoj hry. V prvním semifinále nás porazil tým, který hrál odvážně, tvrdě a šel si za vítězstvím. Hráči se musí zvednout. Nemyslím si, že by na to měla vliv psychika, že by se hráči báli, ale pro vítězství se musí udělat daleko víc. Chyběla mi u našeho týmu odvaha, chuť vyhrát a na hřišti se o to vítězství porvat.

Na čem je potřeba do páteční semifinálové odvety zapracovat?
Mám s týmem společné sezení, kde se budu snažit hráče uklidnit a vysvětlit jim, že každý musí na hřišti odevzdat maximum. To, co hráči v prvním zápase předvedli, byl chladný výkon, který nikoho nestrhne, ani diváky. Budu se snažit je uklidnit v tom, že můžeme prohrát, ale musí na hřišti zanechat pocit, že nehráli ustrašeně. Musí hrát s plným nasazením, odvahou a jít si za vítězstvím. Společně s trenérem se budu snažit tým nastartovat, aby se zápas v Karlových Varech odehrál v jiném režimu, aby se bojovalo.  Hra se musí zahájit odvážným servisem, ne na jejich libero a ještě k tomu do středu hřiště. Byly tam žákovské chyby. Nic, co by kvalitního soupeře mohlo pozlobit. 

V zápase byly i světlé okamžiky, jako třeba výkon mladého Marka Šotoly, souhlasíte?
Snad jediný, koho bych pochválil, byl Marek Šotola, protože hrál proti silnému soupeři odvážně. Ale všichni ostatní, jako je Michálek, Mach, Palgut a další, byli při hře studení. Když na hřišti nepoteče krev, tak nemůžeme porazit soupeře, který na hřišti nechá všechno.



Autor: Blanka Popelková

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále