volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 6. 1. 2014

Jihostroj završil zlatý hattrick v jihočeské anketě Nejúspěšnější sportovec roku 2013

Přestože českobudějovický Volejbalový klub Jihostroj nezískal v minulém ročníku české extraligy očekávaný titul mistra, v anketě Nejúspěšnější sportovec roku 2013 Jihočeského kraje se mu podařilo obhájit vítězství v kategorii Kolektiv již potřetí v řadě. Velkou radost udělal volejbalovému klubu i tým VK Madeta - kadetky, který ve stejné kategorii skončil třetí.

Jihostroj České Budějovice, který v loňské sezóně nevyhrál Uniqa extraligu, se i přes tuto skutečnost stal nejlepším sportovním kolektivem Jihočeského kraje za rok 2013. Na vrchol ankety tým nepochybně vynesl historický úspěch v Lize mistrů, kde se Jihostroji poprvé podařilo postoupit ze základní skupiny do Poháru CEV. Dalším důvodem byly jistě neúspěchy dalších jihočeských týmů, a to zejména pád fotbalistů Dynama do druhé ligy a odchod extraligových hokejistů Mountfieldu do Hradce Králové.

Překvapením v anketě se stalo třetí místo Madety, která v loňském roce vyhrála extraligu kadetek, za což patří velký dík i jejich trenérovi Josefu Lundákovi, jenž navíc získal prestižní ocenění od české volejbalové reprezentace jako nejlepší trenér mládeže za uplynulý rok.

„Třetí místo v anketě nás velmi překvapilo a nemohli jsme uvěřit, že se nám dokonce podařilo přeskočit vodní pólistky ze Strakonic. Mě osobně nejvíce potěšilo, že i soutěže mladých talentů jsou tak bedlivě sledovány jihočeskými novináři. Jinak co se týká našeho týmu, tak bych rád poděkoval všem hráčkám za předvedené výkony. Náš loňský kadetský tým byl doslova narvaný talenty a sedm hráček dokonce nastupuje ve svých věkových kategoriích v české reprezentaci. Tohoto ocenění si velmi ceníme a bereme to jako odměnu za naši tvrdou práci,“ uvedl k ocenění Josef Lundák, trenér týmu kadetek Madety.

V jednotlivcích se do popředí dostal Radek Mach. Ten skončil na třetím místě a udržel se tak na pomyslném stupni vítězů, na který se dostal v loňské sezoně. Tehdy byl dokonce druhý. Potvrdil tím tak trend posledních pěti let, kdy se v této anketě na prvních třech místech pravidelně umisťuje jeden hráč z týmu Jihostroje.
 

Zvláštní cenu převzal bývalý výborný volejbalista, trenér a dlouholetý funkcionář Jihostroje Zdeněk Scheichl.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 25. 4. 2024

Jihostroj v pětisetové bitvě přetlačil Lvy a slaví po pěti letech mistrovský titul!

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze