"> VK Jihostroj | oficiální internetové stránky | VK Jihostroj České Budějovice
volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 31. 1. 2013

Vydařený turnaj projektu "Chlapecký volejbal do škol"

Již po druhé v tomto školním roce se sešli žáci prvního stupně na turnaji projektu "Chlapecký volejbal do škol" podporovaný Jadernou elektrárnou Temelín a tentokrát také Modrou pyramidou, která poskytla ceny do turnaje.

Ve středu 30.1.2013 se uskutečnil druhý turnaj projektu „Chlapecký volejbal do škol“ na základní škole Oskara Nedbala. Zúčastnilo se 19 družstev z pěti škol.

Turnaj probíhal podle lehce pozměněných pravidel, která posunula tuto hru o kousek blíže klasickému volejbalu, a je nutno říci, že se všichni vypořádali se změnou pravidel bravurně, což svědčí o dobré práci jejich trenérů/učitelů.

Dokončeno také bylo několik instalací nových zařízení na natažení volejbalové sítě na délku tělocvičny, což umožňuje zapojit při volejbalovém kroužku nebo při hodině tělesné výchovy mnohem více dětí najednou. Konkrétněji školy Bezdrevská, Matice Školské, Pohůrecká, Ludvíka Kuby mají letos díky tomuto projektu vytvořeny podmínky pro vyučování volejbalu i při klasických hodinách tělocviku. Samozřejmostí je metodická pomoc VK České Budějovice a VK EGE.

Zvláštní poděkování patří hlavnímu partnerovi projektu, JETE (jaderná elektrárna Temelín) a VK EGE jako hlavnímu partnerovi projektu. Také řediteli Poláčkovi ze základní školy Oskara Nedbala, kde se turnaj odehrával a trenérovi učiteli Panu Liškovi jako hlavnímu organizátorovi turnaje.

Turnaje se také zúčastnil svazový šéftrenér mládeže Jiří Zach, který si pochvaloval iniciativu jihočeského volejbalového hnutí, „je to velmi povedený projekt, který přináší radost dětem a rozvíjí jejich přirozené potřeby, přeji organizátorům projektu hodně úspěchů i v letech příštích“. Svazový trenér také předával ceny všem účastníkům, které poskytla společnost Modrá Pyramida a je nutno zmínit, že ceny byli opravdu mimořádné. Stupně vítězů obsadili tyto tři týmy: Méďové (Pohůrecká), Tygři (Oskara Nedbala), Lokoťáci (Pohůrecká). Gratulujeme jak vítězům tak všem zúčastněným.

Když jsem viděl na tomto turnaji tu dětskou živelnost a zájem o hru i pohyb, uvědomil jsem si, že vynaložené úsilí a finanční prostředky to tohoto projektu jsou opravdu dobře investovaný kapitál. Samozřejmě by si tento projekt zasloužil ještě větší podporu ze strany firem, města či kraje, ale i tak se podařilo něco nezkaženého a čistého, což je v dnešní době téměř zázrak.

Zvláštní dík patří Bohoušovi Chábovi, který je otcem tohoto projektu a bez něhož by tento projekt nevznikl.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 25. 4. 2024

Jihostroj v pětisetové bitvě přetlačil Lvy a slaví po pěti letech mistrovský titul!

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze