volejbalový klub jihostroj české budějovice
Mládež 15. 7. 2022

Volejbalové léto nabídlo dětem zábavu i odbornou průpravu

Třináctý ročník kempů pro mládež pod hlavičkou volejbalového klubu České Budějovice opět nabídl atraktivní program pro děti, které se mohly potkat i se svými idoly z řad českých reprezentantů.

Volejbalového léta 2022 se zúčastnilo 120 dětí z celé České republiky. Většina do Trhových Svinů přijela samozřejmě z jižních Čech. „Hlásily se nám děti jak z Českých Budějovic, tak například z Vimperka, Prachatic nebo Českých Velenic,“ vypočítává hlavní organizátor volejbalových kempů Tomáš Skolka. Specifikem letošního ročníku byly velké výkyvy počasí. „Začínali jsme na 30 °C, postupně se ochladilo na 12 °C a konec už byl opět slunečný,“ říká Skolka.

Organizátoři Volejbalového léta dbají především na to, aby byl program pro děti pestrý a různorodý. V tomto roce navíc měli k dispozici nová sportoviště – multifunkční hřiště a beachvolejbalové hřiště. „V Trhových Svinech máme vynikající zázemí na tyto akce a soustředění. Jsme za to moc rádi,“ pochvaluje si trenér mládeže VK České Budějovice.

Volejbalové kempy jsou pro děti především plné zábavy, ale cílem je také poskytnout účastníkům odbornou volejbalovou průpravu. „Probíhaly odborné individuální tréninky s následným videorozborem zaměřené na techniku individuálních činností, jako jsou nahrávka, příjem, útok a další,“ prozrazuje Tomáš Skolka.

V průběhu Volejbalového léta se děti mohly volejbalové činnosti učit od osobností. Probíhaly také turnaje profesionálních volejbalistů a dětí. Na kempech se dětem představili Radek Mach, Martin Licek, Josef Polák, Petr Michálek, Daniel Šulista nebo David Juračka. Tréninky však probíhaly především pod dohledem zkušených, ale i nových lektorů a trenérů, kteří odváděli skvělou práci. Jmenovitě šlo o Šárku Kuklovou, Natálii Jindrovou, Ondřeje Veláta a Lenku Drábkovou.

Další úspěšný ročník již tradiční akce pořádané volejbalovým klubem České Budějovice proběhl na jedničku. „Na dětech bylo vidět, jak si Volejbalové léto užívají, a z toho máme vždycky velkou radost. Myslím, že tento ročník byl úspěšný nejen po stránce sportovní, ale i sociální – děti si našly nové kamarády a užily si s nimi příjemný čas. Rádi je přivítáme na našich kempech i v příštím roce!“ usmívá se zkušený trenér českobudějovické mládeže Tomáš Skolka.

Kompletní fotogalerie na Facebooku!


Děkujeme partnerům Volejbalového léta


Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále