volejbalový klub jihostroj české budějovice
Preview 23. 1. 2023

Jihostroj čekají tři atraktivní domácí zápasy v jednom týdnu

Na jihu Čech začínají volejbalové žně. Ve středu 25. ledna přijede k odvetě Poháru CEV belgický Maaseik, v pondělí 30. ledna do Sportovní haly zavítá aktuální lídr extraligy z Liberce a hned ve středu 1. února čeká Jihostroj přímý souboj o Final Four Chance Českého poháru s Kladnem.

Poslední domácí zápas s Karlovarskem řádně navnadil všechny přítomné volejbalové fanoušky, kterých si do Sportovní haly našlo cestu více než 1500. „Zápas proti Karlovarsku měl parametry play-off a stejné to bude v těchto následujících třech zápasech. Na naší hře bylo znát, že přišlo hodně fanoušků. Moc jim za podporu děkujeme a já doufám, že přijdou zase,“ vyhlíží Martin Licek těžké bitvy, které se chystají ve Sportovní hale od 25. ledna do 1. února.

Navíc – každý ze tří atraktivních zápasů bude v rámci jiné soutěže. Nejprve se na jih Čech vypraví k odvetě evropského Poháru CEV belgický klub Greenyard Maaseik. „Po vítězství nad chorvatským a švýcarským klubem v prvním dvou kolech evropského poháru máme nyní soupeře se skutečně vysokou volejbalovou kvalitou,“ říká trenér Vojtěch Zach.

Jihostroj první zápas série označované jako play-off prohrál na půdě belgického klubu 1:3, přestože sahal po bodovém zisku. V domácí odvetě tak České Budějovice musí pro postup do dalšího kola zvítězit 3:0 nebo 3:1, a ještě vyhrát rozhodující „zlatý set“. „Máme těžkou pozici, ale věřím, že je v silách našeho mužstva, abychom uspěli. Nic není ztracené, budeme bojovat,“ slibuje Zach, který si pamatuje poslední vzájemný souboj s Maaseikem před patnácti lety, kdy působil jako smečař Jihostroje.

V pondělí 30. ledna čeká Jihostroj ve Sportovní hale další souboj proti tabulkově nejlepšímu týmu extraligy. VK Dukla Liberec je navíc tradičním rivalem, se kterým svádí českobudějovický klub vyrovnané bitvy. Liberec je favoritem podle tabulkového postavení, Jihostroj zase podle posledních vzájemných zápasů, když vyšel vítězně z posledních šesti duelů. Zatímco Dukla bojuje na dálku o první místo s Karlovarskem, Českobudějovičtí se přetahují o třetí příčku se Lvy Praha.

Hned ve středu 1. února přijede do Českých Budějovic ke čtvrtfinálovému zápasu Chance Českého poháru Kladno. V této sezoně rozhodne o postupujícím do Final Four pouze jediné utkání – půjde tedy o hodně! Jihostroj musí v souboji s Kladnem uspět, aby se mohl ucházet o obhajobu Českého poháru z minulé sezony. Už jistým účastníkem Final Four je Karlovarsko, které porazilo ve vyrovnaném zápase Prahu 3:2. Další čtvrtfinálové dvojice tvoří Odolena Voda s Libercem a Ostrava s Beskydy.

Vstupenky na všechny zápasy v prodeji ZDE!

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 25. 4. 2024

Jihostroj v pětisetové bitvě přetlačil Lvy a slaví po pěti letech mistrovský titul!

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze