volejbalový klub jihostroj české budějovice
Mládež 11. 5. 2023

Historická sezona starších žáků. Po Českém poháru slaví i titul mistra

Tento ročník starších žáků se zapíše do historie. Skvělá parta talentovaných chlapců kolem trenérky Schwachové v této sezoně vyhrála, co se dalo. Nejprve v březnu obhájila Český pohár a nyní se blýskla také na finálovém turnaji hráčů do 16 let, kde získala zlaté medaile!

Velký úspěch zaznamenali starší žáci už v březnu, kdy zvedli nad hlavu Český pohár. „Pohárová soutěž se prolíná celou sezonou a tým tak musí opakovaně dokazovat stabilní výkony. Pro mě osobně se tak jedná v kategorii žáků o nejcennější kov,“ líčí hlavní trenérka Schwachová. Český pohár navíc získali starší žáci už v předchozí sezoně, pro českobudějovický klub je jeho obhajoba a víceleté umisťování mezi nejlepší osmičkou skvělou vizitkou.

Vydařenou sezonu starších žáků podtrhl zisk zlaté medaile na mistrovství České republiky, které se konalo o prvním květnovém víkendu v Hradci Králové. „Máme dobrý management klubu, ať už co se týká přípravy volejbalových dovedností, tak schopností klubu nabrat do svých řad dostatek kvalitních kluků, kteří chtějí brát sport vážně a mají skvělé predispozice,“ chválí trenérka Nikola Schwachová.

V koncovém ročníku žáků se přitom kádr rychle mění a každý rok nastupují na palubovku nové tváře. „Já osobně vidím každou sezonu zvlášť jako novou kapitolu a výzvu. Pochvala patří celému týmu za výborný kolektivní výkon. Slovo kolektivní bych vypíchla, protože všichni makali jako jeden muž,“ zdůrazňuje Schwachová.

Právě fantastická parta žákům značně dopomohla k úspěchu. „Skvělou partu ale tvoří i jejich rodiče, kteří nám jezdili fandit po celé republice, a dokonce si chtěli jiné týmy pronajmout některé členy našeho fanklubu,“ směje se hlavní trenérka jednoho z historicky nejúspěšnějších ročníků starších žáků.

Sestava starších žáků: Jiří Král, Jan Kotýnek, Alexander Lengyel, Martin Našinec, Daniel Pavlíček, Filip Pelda, Florian Sina, Tomáš Skolka, Matěj Srbený, Filip Starczewski, Marek Suchý, Hugo Tůma, Štěpán Jan Vančura, Michal Zima, Filip Šauman. Trenéři: Nikola Schwachová, Kateřina Szabová, Petr Kohout.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále