volejbalový klub jihostroj české budějovice
Mládež 16. 5. 2023

Chtěli jsme zlato, ale i stříbro je skvělý úspěch, ví trenér dorostu Skolka

Mládežnická kategorie chlapců do 18 let má za sebou povedený ročník. Celou sezonu mladíci válcovali soupeře a na domácím mistrovství republiky si dělali naděje na zlaté medaile. Ve finále však českobudějovický tým podlehl Lvům Praha, stejně jako A-tým Jihostroje v extralize.

„Finále nám bohužel moc nesedlo. V celém závěrečném turnaji jsme drželi vysokou laťku na přihrávce, ale ve finále jsme byli pod průměrem. Hledali jsme se na servisu i bloku,“ mrzí hlavního trenéra Tomáš Skolku. Jihostroj měl smůlu, že mu skvělá forma z celé sezony nevyšla právě na finálový zápas. „Naopak Praha měla obrovský kus štěstí, ale musím uznat, že odehrála vynikající zápas,“ vysmekl soupeři poklonu.

Celé mistrovství republiky, ale především samotný finálový zápas se hrál v parádní atmosféře. Do haly na Základní škole Oskara Nedbala si našlo cestu až tři stovky diváků. „Návštěva byla opravdu vynikající, pro kluky je super, že si to vyzkoušeli. Je ale taky možné, že jsme atmosféře zápasu trochu ve finále podlehli,“ přemýšlí Skolka, který je však na své svěřence patřičně hrdý.

„Přestože jsme chtěli zlato a udělali jsme pro něj všechno, tak stříbrná medaile je obrovský úspěch. Mistrovství republiky jsme odehráli bravurně. Chci klukům poděkovat za celou sezonu, kterou poctivě odpracovali. U všech hráčů je vidět výkonnostní posun,“ pochvaluje si hlavní trenér kategorie U18. Není divu, jeho svěřenci jsou velkým příslibem Jihostroje do budoucna a už teď se neztrácí ani v mládežnických reprezentacích.

„Je třeba vyzdvihnout práci už od žákovských kategorií, kde naše týmy patří taktéž do absolutní špičky v celé České republice. Stříbrné medaile dorostu jsou odměnou za celoroční práci celého kolektivu trenérů,“ říká Tomáš Skolka, který speciálně poděkoval svému trenérskému kolegovi Petru Kohoutovi. „Je to nadějný mladý trenér. Pokud mu vydrží nadšení a píle, má podle mě našlápnuto ke skvělé trenérské budoucnosti,“ předpovídá bývalý extraligový asistent trenéra Tomáš Skolka.

Sestava dorostenců: Ondřej Tomáš, Jasmín Popelka, David Kohout, Tomáš Brichta, Jakub Kraffer, Tomáš Skolka ml., Marek Benda, Dominik Tóth, Viktor Michl, Jan Tvrz, Kryštof Našinec, Lukáš Kvasnička, Jakub Michalec, Jan Kotýnek. Trenéři: Tomáš Skolka a Petr Kohout.


Tento projekt je spolufinancován Statutárním městem České Budějovice

Fotogalerie

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 23. 4. 2024

Úterý od 17:00 – Lvi Praha vs. Jihostroj

Aktuální zpráva 22. 4. 2024

Informace k výjezdu a vstupenkám do Prahy