volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 19. 5. 2023

Poslední odchody: Loučí se dvojice nahrávačů

S posledním zápasem sezony oblékla naposledy českobudějovický dres dvojice nahrávačů Matias Giraudo a Ondřej Piskáček. Seznam odcházejících hráčů tím končí a od příštího týdne se mohou fanoušci těšit na postupné představování nových posil pro sezonu 2023/24.

Argentinský špílmachr Matias Giraudo opouští Jihostroj po jedné sezoně, ve které patřil k nejlepším nahrávačům UNIQA extraligy. Díky svým na nahrávače nadstandardním fyzickým parametrům byl pro soupeře hrozbou i na bloku a servisu. Ve svých teprve čtyřiadvaceti letech plnil vůdčí roli v mužstvu a pomohl k zisku stříbrných medailí v extraligovém play-off. Na příští sezonu dostal nabídku od jednoho z předních klubů francouzské nejvyšší soutěže.

„Mati odehrál velmi dobrou sezonu, ve které nás ze svého klíčového postu dotáhl až ke stříbrným medailím. Za to mu patří velké poděkování. Díky jeho hráčským parametrům dostal nabídky od evropských klubů se zvučnými jmény, a nakonec se rozhodl jednu z neodolatelných výzev využít. Toto jeho rozhodování jsme dokonce řešili i společně. V Budějovicích se mu moc líbilo, ale také mu velice záleží na jeho pozici v argentinském národním týmu, k čemuž mu působení v prestižní evropské soutěži pomůže. Jeho potenciál je opravdu velký, přejeme mu hodně štěstí do budoucí kariéry,“ říká generální manažer Jihostroje Robert Mifka.

Po čtyřech sezonách opouští Jihostroj také Ondřej Piskáček, který celou dobu spolehlivě plnil roli druhého nahrávače. Bývalý mládežnický reprezentant vyhrál s Jihostrojem dvakrát Český pohár (2020 a 2022), dvakrát bral stříbrné extraligové medaile (2021 a 2023) a jednou bronzovou (2022). Pro sezonu 2023/24 si zatím hledá angažmá, kde získá potřebné herní vytížení.

„Ohledně Ondry jde o rozhodnutí z rozumu. Dlouhodobě u nás plnil roli spolehlivého druhého nahrávače, nicméně měl před sebou vždy velmi kvalitního prvního nahrávače, a na hřišti tak moc prostoru nedostal. Je nejvyšší čas, aby získával herní praxi jako první nahrávač. Věříme, že si najde klub, ve kterém dostane pořádnou šanci, a nastartuje tak novou etapu své nahrávačské kariéry,“ přeje si Robert Mifka.

GENERÁLNÍ MANAŽER ROBERT MIFKA K hráčskýM odchodům

„Sedm hráčů odešlo a Martin Kryštof ukončil hráčskou kariéru. Možná to vypadá jako velký třesk, ale ze stávajícího kádru zůstávají v týmu vlastně čtyři opory, a to není málo. Navíc jsme se rozhodli dát šanci několika našim mladým odchovancům. Troufám si říct, že každý manažer se primárně snaží udržet úspěšný tým pohromadě, pokud je to možné a dává to smysl. Je však také přirozené, že to občas možné není, a nebo to ať z jedné či z druhé strany už smysl nedává. Kvalitní české hráče zláká příležitost okusit zahraniční angažmá a v některých případech hráčům zkrátka po vzájemné dohodě prospěje odejít hostovat do týmu, ve kterém mohou dostat více herních příležitostí. Obecně bohužel čím dál více platí, že klubismus se už dnes moc nenosí. My věříme, že u nás tomu tak nebude a že se nám pro příští sezonu podařilo najít takové hráče, kteří si jak svou herní kvalitou, tak charakterem získají srdce našich fanoušků. Už po víkendu začneme s odhalováním nových posil.“

AKTUÁLNÍ SOUPISKA PRO SEZONU 2023/24

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 16. 4. 2024

Středa od 20:15 – Praha vs. Jihostroj

Aktuální zpráva 12. 4. 2024

Finále je tu! Pojeďte s fanklubem na výjezd do Prahy