volejbalový klub jihostroj české budějovice
Rozhovor 19. 3. 2024

Ukončit sérii s Karlovarskem? Bylo by to krásné, sní Sedláček

Volejbalisté Jihostroje jsou už jen jeden krok od extraligového semifinále. Nedělní výhrou 3:0 (23, 22, 23) v Karlových Varech si připsali druhý bod v první sérii play off. Když Jihočeši vyhrají i třetí duel, postoupí dál. Hraje se ve středu od 18 hodin ve Sportovní hale. „Určitě to nebude jednoduchý zápas,“ tuší 25letý blokař Oliver Sedláček.

VSTUPENKY NA PLAY-OFF ONLINE!


Domácímu Karlovarsku jste nepovolili ani jeden set. Jak jste zápas viděl ze hřiště vy?
Ukazuje se, že jsme na play off maximálně připravení. Upřímně jsem ale nedoufal, že bychom ve Varech mohli vyhrát 3:0. Čekal jsem, že se budeme rvát o každý bod jako v prvním zápase v budějovické Sportovní hale. Pro nás je jen dobře, že to takto dopadlo.

První vzájemné střetnutí se hrálo na pět setů a nakonec jste ho zvládli. O pár dní později jste domácím nedovolili uhrát ani set. Co zásadního se změnilo?
Na druhou stranu jsme ve Varech ve třetím setu dotahovali asi čtyřbodové manko. Nakonec jsme to zvládli, celkově druhý zápas byl o koncentraci. My jsme věřili výhře, i když jsme prohrávali o dost bodů. Mám pocit, že Karlovy Vary měly v neděli trošku problémy s příjmem.

Dobře podávat bude potřeba asi i v dalším domácím utkání. Oba týmy se už ničím nepřekvapí. Bude tedy kvalitní servis receptem na postup do semifinále?
Jednoznačně. Možná máme výhodu, že nebudeme pod takovým tlakem jako teď Karlovarsko. Ale musíme do zápasu zase nastoupit s maximální pokorou a hrát ho tak, jako by to byl náš první zápas. Necháme na hřišti úplně všechno, stejně jako doteď.

Zatím jste odehráli jen dva zápasy vyřazovací části. Řada hráčů z vašeho kádru hraje takové souboje úplně poprvé. Už má tým v sobě zabudovaný ten správný play off mód – je to v šatně znát, že se hraje o vše?
Doufám, že ano. Celou sezonu naši hru stavíme tak, že play off je ta nejdůležitější část sezony. Osobně si myslím, že to už funguje, a snad to tak vidí i ostatní kluci.

Sérii budete chtít ale ukončit už ve středu doma, že?
Postoupit doma před našimi fanoušky, navíc porazit takový tým, jako je Karlovarsko, to by bylo krásné.

Autor: Petr Lundák / iDnes.cz

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 25. 4. 2024

Jihostroj v pětisetové bitvě přetlačil Lvy a slaví po pěti letech mistrovský titul!

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze